North Video – Když se smůla lepí na paty

Další novinkový titul North Videa v pátek 11. června 2010 nese název Když se smůla lepí na paty a bude ke koupi za 69,- Kč. Sharon Stone je nejen představitelkou hlavní role, ale i spoluproducentkou thrilleru o osamělé ženě v domácnosti Karen, jejíž manželství se bortí a ona z něj hledá východisko.

Člověk může v půlce svého života pocítit, že žije naprázdno. A to je problém, kterým se zaobírají i hrdinové tohoto snímku – trio podivínů a jedna znuděná žena.

Seznamte se: Nemluvný a úzkostlivý Bill pracuje jako noční uklízeč kanceláří, jinak poslouchá klasickou hudbu a snaží se řídit své sny.

Gary je podnikatel workoholik, pracující ve stejné budově jako Bill. Jeho manželka Karen si citově prázdný, krachující monotónní život zpestřuje krádežemi v obchodech.

A jejich třetí spolužák Travis se marně snaží ovládnout své utkvělé představy. Od té doby, kdy přišel o partnerku při autonehodě, trpí fobií z automobilů i z navazování vztahů.

Každý z nich hledá svou únikovou cestu a svým způsobem si uvědomuje nastávající krizi středního věku v její komické, výstřední a někdy i smutné podobě.

Pro někoho typicky klubový film, pro někoho prázdné pseudopsychologické drama bez myšlenky: Pesimistický film s velmi pomalým dějem.

Zadní strana obalu

Žánr: Drama / Thriller

Země původu: Německo / Kanada / USA

Rok vzniku: 2007

Délka: 83 minut

Původní název: When a Man Falls in the Forest

Světová premiéra: 12. února 2007 – Německo (Berlin International Film Festival)

Režie: Ryan Eslinger

Scénář: Ryan Eslinger

Produkce: Mary Aloe, Christian Arnold-Beutel, Ira Besserman, Richard Bullock, Michael A. DiManno, Samuel H. Frankel, Soly Haim, John F. S. Laing, Alain de la Mata, Lindsay MacAdam, Tim McGrath, Paulette Pierotti, R. Scott Reid, Kirk Shaw, Stacey Shaw, Maxwell Sinovoi, Sharon Stone

Hudba: Billy Corgan, John Sereda

Kamera: Lawrence Sher

Střih: Jamie Alain, Ryan Eslinger

Kostýmy: Ken Shapkin

Společnost: Insight Film Studios / Aloe Entertainment / Proud Mary Entertainment / Screen Magic Entertainment / Forest Productions / Redwood Palms Pictures / Torati KG

Natáčeno: Burnaby, British Columbia, Kanada / Vancouver, British Columbia, Kanada

Hrají: Dylan Baker (Bill), Stacie Bono (Sadie), Timothy Hutton (Gary Fields), Sharon Stone (Karen Fieldsová), Pruitt Taylor Vince (Travis Gilmore), David Williams (Will), Nicholas Elia (Eric), Melanie Yeats (Cathy), Peter Kawasaki (obchodní 1), Peter Jenkins (obchodník 2), John Prowse (obchodník 3), David Pearson (spolupracovník), Phillip Mitchell (pan Curtis), Remy Ponak (dítě v marketu), Marko Holbein (pouliční prodavač), David Pauls (manžel), Colin Chapin (lékárník), Kendall Cross (žena v baru), Andrew Classon (Todd), Keith Dallas (Porter), Tony Alcantar (naštvaný zákazník železářství), Michael Eklund (pokladník v železářství), Raugi Yu (Dennis), Bill Mackenzie (Fred), Kaaren de Zilva (žena na ulici), Dean Redman (ochranka), Matt David Johnosn (pokladní na benzínce), Sean O. Roberts (lupič), Duncan Minett (prodavač aut), Heather Cant (Patty), Dena Ashbaugh (matka v marketu), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1, 2.0 anglicky, 5.1, 2.0 česky

Titulky: česky

Obraz: barevný 16:9 (podle imdb.com 2,35:1)

Bonus: