Intervideo – Čistá rasa

Další z titulů společnosti Intervideo, které na svém webu inzeruje s předstihem, se dočkal vydání ve čtvrtek 10. června 2010. Tentokrát je to film s anti-fašistickou tématikou Čistá rasa za 49,- Kč.

Tony Andersen a Karl Fields, běloch a černoch, jsou z jedné university. V Tonym je zakořeněná obava z černochů a právě s Karlem má jet na dlouhou cestu přes Státy. Chtějí si zkrátit cestu vedlejšími silnicemi a píchnou kolo. Malý problém je, že nemají hever. Najdou nejbližší usedlost a požádají o hever. Místo heveru najdou Artana a jeho freedom fighters. Silně vyzbojenou skupinu místních nacistů, kteří na ně uspořádají lov na život a na smrt.

 

 

Na imdb.com sice jen 52 hlasy, leč 76 procent. Ovšem komentáře ode zdi ke zdi: Tohle že je z roku 1995? Vypadá to jako o 10 nebo 20 let starší. Příběh je dost těžké spolknout. Pitomoučký běloch, černoch se srdcem ze zlata, rasističtí vidláci… Film sám je špatný a „herectví" hrozné, no ale zase co ti chlapi dokázali s tak mizerným rozpočtem… Proti tomu: Vynikající akční drama bez obvyklé špíny Hollywoodu. Úžasné kaskadérské kousky. Provokující námět.

Žánr: Drama

Země původu: USA

Rok vzniku: 1995

Délka: 115 minut

Původní název: Pure Race

Režie: Rocco DeVilliers

Scénář: Rocco DeVilliers, Fred Hunting

Produkce: Louis H. Asbury, Rocco DeVilliers, Whitney E. Peterson

Hudba: Lisle Moore

Kamera: Rocco DeVilliers

Střih: Rocco DeVilliers

Společnost: Cornerstone Films of America

Natáčeno: Arizona, USA / Idaho, USA / Utah, USA

Hrají: Fred Hunting (Tony Andersen), Gregory C. Haynes (Carl Fields), Marvin Payne (James Grey), Katherine Willis (Kim Greyová), J. Todd Adams (Drake), Derek White (Steve), Dan Urness (Taylor), Dave Miller (Mark), Milo Merrill (Shawn), Shauna Thompson (Jeanette), Rocco DeVilliers (spolubydlící), Chris Whinther (polda), Kevin Bouwman (Chris), Kathy Merrill (dispečer), Johnathan Lighthill (ochranka), Neil Johnson (Frank), Doug Gunnell (federální agent #3), Gleezun Brennan (federální agent #5), Reed Bromley (federální agent #2), Doug Collins (federální agent #6), Paul Strong (federální agent #1), George Roy (federální agent #4), Johnathan Lighthill Jr. (stráž), a další

Údaje o DVD neznámé:

Technická kvalita filmu odpovídá stáří archivu

Zvuk: Dolby Digital česky

Titulky:

Obraz: barevný PAL DVD5 4:3

Bonus: