InterSonic – Bídníci 3

InterSonic pokračuje v úterý 29. června 2010 v televizní minisérii diskem Bídníci 3 za 59,- Kč. Mistrovský příběh statečnosti a odvahy podle románu Victora Huga.

Francie, rok 1815, po devatenácit letech těžkých galejí, je Jean Valjean konečně na svobodě. Setkání s farářem Bienvenuem ho poznamená na celý život. O sedm let později uskutečňuje své poslání pod cizím jménem jako všemi ctěný a vážený pan Madeleine, starosta malého městečka a majitel továrny.

Snad by se do konce svého života staral o chudé a zbídačelé, kdyby kdysi neokradl malého kominíka a ve městě se neobjevil policejní inspektor Javert, který si Valjeana dobře pamatuje. Málo platné, že ukradený chléb, dobrodiní faráře a dvě drobné mince, splatil již tisíckrát.

Javert je jako buldok, když nabude jistoty, chce dostat ctihodného Madeleina, nyní již opět Jeana Valjeana, znovu na galeje…

 

Jean Valjean, aby uchránil malou Cosettu před krutostí a bídou světa a mohl splnit svůj slib, který dal její matce, uchýlil se s ní za zdi kláštera, kde pracoval jako zahradník, příbuzný zmrzačeného Fauchelevanta. Fauchelevant, bývalý kočí, tak konečně mohl splatit svůj dluh starostovi Madeleineovi, který mu kdysi zachránil život.

 

 

 

Cosettě se dostalo od jeptišek přísného vychování a vzdělání, ale nechyběla jí ani láska jejího otce. Zdálo by se, že vše je zapomenuto a že konečně našli oba svůj klid a důstojné postavení v životě. Jako ctihodný pan Favre opouští se svou dcerou klášter, Cosetta se nechce stát jeptiškou, touží po obyčejném lidském štěstí, lásce a společnosti. Její starostlivý otec nemohl zabránit tomu, aby za jednoho slunného dne v Lucemburských zahradách potkala muže, kterého jí osud přiřkl – revolučního studenta Maria.

 

 

 

Zatím však on potkává svou minulost – Thénardiera s jeho rodinou, kteří živořící přijeli do Paříže. A Thénardier poznal toho, kdo mu jednou v noci ukradl malou Cosettu.

 

Jako stín prochází Javert ulicemi a nepřestává slídit, stále hledá uprchlého galejníka Jeana Valjeana, který mu zatím vždy proklouzl těsně mezi prsty. Jeanu Valjeanovi toho osud naložil až příliš na jeho bedra; musí ochránit Cosettu před její příliš horoucí láskou, lstivým Javertem, nenasytným Thénardierem a dějinami – v Paříži to vře, studenti a chudina se bouří, policie a vojsko je ve střehu a za chvíli se začnou v ulicích stavět barikády…

Žánr: Drama / Historický

Země původu: Francie / Itálie / Španělsko / Německo / USA

Rok vzniku: 2000

Délka: dohromady cca 360 minut (4 x 90)

Původní název: Les Misérables / Los Miserables / Les Misérables – Gefangene des Schicksals

Světová premiéra: 4. září 2000 – Francie

Premiéra v ČR: 5. října 2004

Režie: Josée Dayan

Námět: Victor Hugo (román)

Scénář: Didier Decion

Produkce: Gérard Depardieu, Jean-Pierre Guérin, Doris Kirch

Hudba: Jean-Claude Petit

Kamera: Willy Stassen

Střih: Adeline Yoyotte, Marie-Josèphe Yoyotte

Kostýmy: Jean-Philippe Abril

Společnost: TF1 / Kirch Gruppe / Silvio Berlusconi Communications / Beta Film / RHI Entertainment

Natáčeno: Ledeč nad Sázavou, Česká republika / Praha, Česká republika

Hrají: Gérard Depardieu (Jean Valjean), Christian Clavier (Thénardier), John Malkovich (Javert), Virginie Ledoyen (Cosette), Enrico Lo Verso (Marius), Charlotte Gainsbourg (Fantine), Asia Argento (Éponine Thénardierová), Veronica Ferres (Madame Thénardierová), Jeanne Moreau (matka Innocente), Giovanna Mezzogiorno (sestra Simplice), Vadim Glowna (Fauchelevent), Steffen Wink (Enjolras), Léopoldine Serré (Cosette jako dítě), Guillaume Depardieu (mladý Jean Valjean), Jérôme Hardelay (Gavroche), Michel Duchaussoy (Gillenormand), Otto Sander (Monseigneur Bienvenu), Christopher Thompson (Courfeyrac), Josiane Stoléru (Baptistine), Jean-Louis Richard (Scarponi), Roger Dumas (Lorrain), François Hadji-Lazaro (Toussaint), Maxime Leroux (Champmathieu), Artus de Penguern (Chabouillet), Denis Podalydès (Scaufflaire), Guilhem Pellegrin (lékař Plumet), Elisabeth Wiener (Mme Victurnierová), Michèle Gleizer (Mme Magloireová), Karl Zero (prokurátor soudu Arras), Sacha Bourdo (Bigrenaille), François Négret (Claquesous), Dominique Besnehard (Gueulemer), Yves Penay (Babet), Patrick Bordier (Brujon), Stephan Midaven (Montparnasse), Dominique Zardi (Cochepaille), Patrick Lambert (Chenildieu), Franck Torjman (Prouvaire), Jérome Rebbot (Bahorel), David Podracky (Grantaire), Philippe Ambrosini (kapitán Picpus), Sophie Milleron (Azelma Thénardierová), Claude Brécourt (ředitel Sûreté), Yann Babilée (archivář Sûreté), Christian Imberdis (starý profesor), a další

Menu DVD 

Údaje o DVD:

Výběr kapitol 

Délka: 99 minut (1:38:26)

Zvuk: Dolby Digital 2.0 podle obalu anglicky – ve skutečnosti francouzsky, česky

Titulky: žádné

 

Nastavení zvukové stopy 

 

Obraz: barevný 4:3 (podle imdb.com 1,66:1)

Bonus: žádný