Filmag horor – Neznámý signál

Filmag ve středu 16. června 2010 v ediční řadě horor nabídne povídkový film Neznámý signál za 45,- Kč. Paranoia se šíří ulicemi a smrt je na dosah ruky. Horor, který vám vyrazí dech.

Tři režiséři, tři příběhy, tři různá pojetí, a přesto jeden hororový celek, z nějž vás bude mrazit v zádech. Představte si, že veškeré komunikační prostředky přestanou fungovat tak, jak mají. Televize, rádia, telefony – všechno začne vysílat zvláštní signál a produkuje divné obrázky.

 

Na dveře klepe nový rok a městečko Terminus se pomalu začíná utápět v chaosu, zmatku a anarchii. Všechny možné komunikační kanály se hroutí a z obrazovek televizí, monitorů počítačů a displejů mobilních telefonů začínají proudit do světa podivné obrazy a zvuky. A společně s nezvyklým signálem se všech obyvatel Terminu začíná chápat děsivý amok přerůstající v nelidské vražedné běsnění. Onen tajemný signál totiž mění lidi v šílené vraždící stroje.

 

Hlavní hrdinka, mladá žena Maya, původně ničemu kolem nevěnovala pozornost, ale když si uvědomí, že má v zádech dav maniaků včetně vlastního manžela, začíná chápat, že musí něco udělat. A stejně tak její zachránce Ben. Jenže otázka zní, jak v této situaci postupovat.

 

Jistě, nejlepší by bylo zničit zdroj signálu, ale to se mnohem snáze řekne, než udělá. A buďte si jistí, že režiséři David Bruckner, Dan Bush a Jacob Gentry, kteří natočili tento pozoruhodný sci-fi horor společně jako kooperační experiment a rozdělili jej do tří navazujících, přesto zcela odlišných částí, to svým hrdinům rozhodně neusnadní.

 

Kolem 60 procent: Triptych začínajících režisérů, kteří se snažili vytvořit jeden semknutý příběh. Téma není nijak originální, ale jeho podání, především v první třetině, je skvělé. Zvláštností je, že značná část děje je vyprávěna z pohledu vraždících. Malý, levný, působivý kousek. Mrtvol haldy, krve stříká habaděj, občas slušně drsný scény.

Zadní strana obalu 

Žánr: Horor / Sci-fi / Thriller

Země původu: USA

Rok vzniku: 2007

Délka: 99 minut

Původní název: The Signal

Světová premiéra: 22. ledna 2007 – USA (Sundance Film Festival)

Režie: David Bruckner, Dan Bush, Jacob Gentry

Scénář: David Bruckner, Dan Bush, Jacob Gentry

Produkce: David C. Ballard, Pete Ballard, Linda Burns, Hilton Garrett, Jacob Gentry, Alexander Motlagh, Morris Ruskin

Hudba: Ben Lovett

Střih: David Bruckner, Dan Bush, Jacob Gentry, Alexander Motlagh

Kostýmy: Caroline Dieter

Společnost: POP Films / Shoreline Entertainment

Natáčeno: Atlanta, Georgia, USA / Castleberry Hill, Atlanta, Georgia, USA

Hrají: Anessa Ramsey (Mya Dentonová), Sahr Ngaujah (Rod), AJ Bowen (Lewis Denton), Matthew Stanton (Jerry), Suehyla El-Attar (Janice), Justin Welborn (Ben Capstone), Cheri Christian (Anna), Scott Poythress (Clark), Christopher Thomas (Ken), Lindsey Garrett (Laura), Chad McKnight (Jim Parsons), Claire Bronson (nevidomá žena), David Bruckner (křičící muž), Tracy Martin (rozzlobená žena), Angele Masters (samotná žena), Kalina McCreery (němá žena), Marc McPherson (muž s kladivem), Stacy Melich (manželka Hedgeclippera Stevena), Alexander Motlagh (muž s motorovou pilou), Edward Morgan (hádající se muž), Kid Richmond (hořící muž), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL 19:9 (1,78:1)

Bonus: