Magic Box – Popelka (2015)

Stejný název filmu, stejný vydavatel, stejné produkční studio a přitom zcela jiný film. V neděli 25. října 2015 společnost Magic Box nabízí za 199,- Kč hranou verzi pohádky Popelka. Nestárnoucí, jemný a něžný příběh plný lásky znovu ožívá!

Disneyho Popelka je moderní klasikou, která je stále plná představivostí a kouzel!

Přes nevlídné chování macechy a nevlastních sester si oduševnělá Elka odmítá zoufat a mstít se jim. Raději ctí poslední slova své matky: „Buď odvážná a vždy laskavá!“ Jednoho dne uprostřed lesů potkává Elka svou spřízněnou duši, mladíka, který smýšlí stejně jako ona a rozhodne se vzít osud do svých rukou a setkat se s ním znovu.

Potká Elka znovu svého prince? Objeví se víla kmotřička s kouzelným skleněným střevíčkem? Snad ano, kdo ví …. ale věřte, že Popelka navěky okouzlí celou vaší rodinu!

Tento příběh je plný krásných zážitků, úsměvů, barev a Popelčiny šaty jsou tak krásné, jako ty ve vašich snech.

popelka_2015_01

popelka_2015_02

popelka_2015_03

popelka_2015_04

Děj snímku Popelka sleduje osudy mladé Elly, jejíž otec, kupec, se po smrti její matky znovu ožení. Ella, která s radostí podporuje svého otce, se snaží ke své nové maceše a jejím dcerám Anastasii a Driselle chovat vstřícně, a touží po tom, aby se ve svém novém domově cítily dobře. Když ale Ellin otec nečekaně zemře, zjišťuje Ella, že je vydána na milost své nové žárlivé a kruté rodiny. Posléze se z ní stává pouhá služka, věčně špinavá od popela, které ostatní posměšně říkají Popelka.

Navzdory krutostem, kterým je nucena čelit, ale Ella neztrácí naději a je rozhodnuta dostát poslednímu přání své matky, aby vždy byla „odvážná a hodná“. Nehodlá propadnout zoufalství, ani pohrdat těmi, kteří s ní jednají špatně. A pak je tu ještě ten pohledný cizinec, se kterým se setkala v lesích. Ella, která nemá nejmenší tušení, že se ve skutečnosti jedná o prince, nikoliv o pouhého učně ze zámku, má pocit, že konečně potkala spřízněnou duši.

Záhy nato se zdá, že by se na ni konečně mohlo usmát štěstí ve chvíli, kdy jsou na zámecký ples pozvány všechny dívky z širokého okolí, a Ella se těší, že by se mohla znovu setkat s okouzlujícím Kitem. Její macecha jí ale návštěvu plesu zakáže a zlomyslně jí roztrhá šaty. Jako ve všech správných pohádkách je ale pomoc na dosah ruky a objevuje se vlídná žebračka, která – za pomoci dýně a několika myší – Popelčin život navždy změní.

Na csfd.cz 75 procent: Pohádka natočená s relativní úctou k tradici, citlivě, výpravně a dobře.

Zadní strana

Žánr: Drama / Romantický / Rodinný / Fantasy

Země původu: USA / Velká Británie

Rok vzniku: 2015

Původní název: Cinderella

Délka: 101 minut

Světová premiéra: 13. února 2015 – Německo (Berlin International Film Festival)

Kinopremiéra v ČR: 19. března 2015

Režie: Kenneth Branagh

Scénář: Chris Weitz

Produkce: David Barron, Simon Kinberg, Tim Lewis, Allison Shearmur, Barry H. Waldman

Hudba: Patrick Doyle

Kamera: Haris Zambarloukos

Střih: Martin Walsh

Kostýmy: Sandy Powell

Společnost: Allison Shearmur Productions / Beagle Pug Films / Genre Films / Walt Disney Pictures

Natáčeno: Old Royal Naval College, Greenwich, Londýn, Velká Británie / Black Park, Iver Heath, Buckinghamshire, Velká Británie / Blenheim Palace, Woodstock, Oxfordshire, Velká Británie / Cliveden House, Taplow, Buckinghamshire, Velká Británie / Black Park, Iver Heath, Buckinghamshire, Velká Británie / Pinewood Studios, Iver Heath, Buckinghamshire, Velká Británie

Hrají: Cate Blanchett (macecha), Lily James (Ella – Popelka), Richard Madden (princ), Helena Bonham Carter (víla kmotřička), Nonso Anozie (kapitán), Stellan Skarsgård (velkovévoda), Sophie McShera (Drizella), Holly Grainger (Anastasia), Derek Jacobi (král), Ben Chaplin (otec Elly), Hayley Atwell (matka Elly), Rob Brydon (mistr Phineus), Jana Perez (princezna Chelina ze Zaragosy), Alex MacQueen (královský vyvolavač), Tom Edden (lokaj), Gareth Mason (kočí), Paul Hunter (farmář), Eloise Webb (Ella v 10 letech), Josh McGuire (palácový úředník), Matthew Steer (halapartník), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky, slovensky

Titulky: česky, anglicky pro neslyšící, slovensky

Obraz: barevný PAL DVD5 16:9 (2,39:1, podle imdb.com 2,35:1)

Bonus: Oslava v Ledovém království