Magic Box – Potkal jsem ho v ZOO

V přívalu domácích filmů od společnosti Magic Box se v úterý 3. listopadu 2015 za 99,- Kč objeví i film pro celou rodinu Potkal jsem ho v ZOO. Dětský film o „kamarádství, které se nevidí“.

Český dětský film, vyprávějící o jednom neobvyklém přátelství a dobrodružném souboji se zloději.

V zoologické zahradě se náhodou potkají dva rozdílní chlapci. Ivoš je malý zbojník, který se sám potuluje po výbězích, když do něj vrazí nevidomý chlapec a polije ho limonádou. Z prvotních nesympatií vzklíčí přátelství. Oba mají rádi zvířata a Ivoš se rozhodne zapojit Sleponě, jak mu říká, do obyčejného dětského světa. Propašuje ho ke zvířatům a umožní mu dotknout se želvy, slonů či velblouda – zvířat, které znal Slepoň do té doby jen podle zvuků. Mezi chlapci vznikne křehké přátelství, založené na porozumění a toleranci.

potkal_jsem_ho_v_zoo_01

potkal_jsem_ho_v_zoo_02

Ivoš, který je častým hostem brněnské ZOO v Lešné, kam se dostává bez placení, se tu jednoho dne seznámí se slepým chlapcem. Začne ho kamarádsky přezdívat Slepoň. Chlapec od narození nevidí, proto se Ivoš rozhodne novému kamarádovi umožnit sáhnout si na některá zvířata. To se samozřejmě nelíbí ošetřovatelům, a tak vše končí divokou honičkou. Chlapcům se podaří uniknout, i když za cenu toho, že si Slepoň rozbije brýle. Vůbec mu to nevadí, vždyť si sáhl na velkou želvu, pochoval si medvídě, nakrmil žirafu, svezl se na koni. Cestou domů se chlapec svěří Ivošovi s tím, že jeho největším přáním je slepecký pes. Druhý den se kluci opět sejdou a podniknou výlet za město. Vykoupou se v rybníku, a i když se trochu pohádají, hned se zase usmíří. Nakonec je zastihne déšť a Ivoš se nachladí. Musí zůstat doma, a aby zahnal nudu, pozve Sleponě a kamarády Jožínka a Máťu na video. Chtějí se podívat na zakázaný hororový film. Plánované představení se však změní ve skutečné drama, když zjistí, že se do sousedního bytu vloupali zloději. V bytě není telefon, takže musí vymyslet, jak vše ohlásit policii. Nejprve chtějí použít papírovou vlaštovku, jenže té si všimne šéf zlodějů a pochopí, že vedlejší byt není prázdný.

Na csfd.cz 56 procent: Takový úplně normální film pro děti.

Zadní strana

Žánr: Rodinný

Země původu: Česká republika

Rok vzniku: 1994

Délka: 66 minut

Kinopremiéra v ČR: 13. října 1994

Režie: Drahomíra Králová

Pomocná režie: Nastěnka Flenerová

Námět: Edgar Dutka

Scénář: Edgar Dudka, Drahomíra Králová

Dramaturgie: Marcela Pittermannová

Produkce: Eva Valíková, Dalimil Zedníček

Hudba: Jaroslav Uhlíř

Kamera: Jiří Kolín

Druhá kamera: Emil Bartek

Asistent kamery: Lenka Dimitrovová

Střih: Jiří Krška

Zvuk: Josef Javořík, Zdeněk Bobek

Kostýmy: Lubomíra Jančová, Jaroslava Hyžíková

Masky: Marie Přibylová

Architekt: Jiří Smola

Výprava: Jiří Balga

Odborný poradce: Miroslav Frais, Karel Manna, Miroslava Urbánková

Hrají: Petr Franc (Slepoň), Lukáš Janota (Ivoš), Lucie Čechová (Máťa), Ondřej Kapusta (Jožinek), František Marek (Ondra), Rostislav Marek (zloděj), Kostas Zerdolagulu (zloděj), Kamil Pulec (zloděj), Michal Žabka (šéf zlodějů), Milada Kuncová (sousedka), Martin Vrtáček (policista), Milan Nitra (učitel hudby), František Kocián (hlídač v ZOO), Lubomír Chudíček (hlídač v ZOO), Nastěnka Flenerová (maminka), Martin Jurčík. a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 česky

Titulky: česky pro sluchově postižené

Obraz: barevný PAL DVD5 4:3

Bonus: žádný