Blesk – Studený pot

Měl by se nám vrátit další z pamětnických herců, H.C.E. snad s logem Blesku vydává ve čtvrtek 17. června 2010 další film s Charlesem Bronsonem Studený pot za 59,- Kč.

Američan Joe Martin opustil USA a přestěhoval se do Francie. Zapletl se do mezinárodních obchodů s narkotiky. Po čase ho vyhledá dávný kamarád se svými kumpány a chce účtovat.

Údajně je kdysi podrazil a parta teď žádá satisfakci. Když Martinova manželka padne do rukou bosse, připravuje Joe krvavou pomstu. Šéf zločinců Ross netuší, že Joe je bývalý voják se speciálním výcvikem.

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD

Průměrné hodnocení a pár připomínek: Oficiální text zřejmě patří k nějakému úplně jinému filmu. Zvláštní, že Bronson vlastně slavil největší úspěchy tam, kde nebyl nejdůležitější postavou, pokud je ve filmu hlavní hvězdou, většinou jde o naivní, průměrný a zapomenutelný kousek.

Vnitřní strana obalu

Zadní strana

Žánr: Thriller / Drama / Akční

Země původu: Itálie / Francie / Belgie

Rok vzniku: 1970

Délka: 90 minut (1:29:24)

Původní název: De la part des copains / Cold Sweat / L‘ Uomo dalle due ombre / De Vrienden laten groeten

Světová premiéra: 18. prosince 1970 – Francie

Režie: Terence Young

Námět: Richard Matheson (román „Ride the Nightmare“)

Scénář: Dorothea Bennett, Jo Eisinger, Albert Simonin, Shimon Wincelberg

Produkce: Robert Dorfmann, Maurice Jacquin

Hudba: Michel Magne

Kamera: Jean Rabier

Střih: Johnny Dwyre

Společnost: Belgique Ciné / Fair Film / Les Films Corona

Natáčeno: Beaulieu-sur-Mer, Alpes-Maritimes, Francie / Nice, Alpes-Maritimes, Francie / Studios de la Victorine – 16 avenue Edoard Grinda, Nice, Alpes-Maritimes, Francie

Hrají: Charles Bronson (Joe Martin), Liv Ullmann (Fabienne Martinová), James Mason (kapitán Ross), Jill Ireland (Moira), Michel Constantin (Whitey), Luigi Pistilli (Fausto Gelardi), Yannick Delulle (Michèle Marin), Paul Bonifas (doktor), Sabine Sun (zdravotní sestra), Roger Mailles (hráč pokeru), Nathalie Varallo (Violet), Remo Mosconi (Marius), Dominique Crosland (vedoucí oddílu skautek), Jean Topart (Katanga), a další

Menu DVD

Údaje o DVD:

Výběr kapitol

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, francouzsky, česky

Titulky: česky

Nastavení zvuku a titulků

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9

Bonus: žádný