Indigo Film – Andílek na nervy

V přehledech plánovaných titulů nedělní distribuce figuruje na 15. listopadu 2015 novinka společnosti Indigo Film, která nabízí za 199,- Kč domácí film Andílek na nervy. Milionářka do chatrče.

Rodinná komedie vypráví příběh velkoměstské pubertačky a jejího otce, nemajetného veterináře žijícího na venkově. Čtrnáctileté Viktorii, vyrůstající v přepychu, umírá při nesmyslné plastické operaci matka. Viktorie je svěřena do péče svému otci, se kterým se dosud nesetkala. Veterinář Jakub má rád svůj klid, pivo a nezávazné flirty s pěknými klientkami, které se svými zvířecími mazlíčky Jakuba rády navštěvují. Jakubův život, život jeho sestry Heleny, rázné starostky, a také život celé vesnice je narušen příjezdem Viktorky. Nevyhnutelně dochází ke konfrontacím během rodinných rituálů i během tradičních svátků, které Viktorie nezná. Své zoufalství svěřuje virtuálním přátelům na internetu, zároveň však díky síti a svému blogu pomůže vesničanům k finančnímu zhodnocení jejich dovedností. Někteří virtuálnímu světu podlehnou a ztrácí svou tvář, jiní dokáží s internetem rozumně naložit. Viktorka je postupně ovlivňována venkovským prostředím, na něž nebyla zvyklá.

andilek_na_nervy_01

andilek_na_nervy_02

andilek_na_nervy_03

andilek_na_nervy_04

Totéž jinými slovy:

Čtrnáctiletá fashion bloggerka Viktorie si musí po smrti matky vybrat, zda žít v dětském domově nebo na malé vesnici s otcem, kterého nikdy neviděla. Venkovské prostředí na ni zpočátku působí jako zoo plné exotů, kteří jsou sice zajímavou náplní pro její blog, ale žít se s nimi nedá. Její otec navíc úspěšně vzdoruje všem pokusům o převýchovu a raději se věnuje své praxi zvěrolékaře a poklidnému popíjení s kamarády. Do rodinného souboje je postupně zatažena celá vesnice i sociální pracovnice, která hrozí násilným rozdělením nově vzniklé rodiny. A to právě ve chvíli, kdy Viktorie kromě vztahu k otci nachází i první lásku.

Na csfd.cz 38 procent: Dno českého filmu je ještě hlouběji, než se dalo tušit. Anička je sice kus, ale na tu „moderní“ mládež se koukat nedá, i kdyby se byl povedl scénář.

Zadní strana

Žánr: Komedie

Země původu: Česká republika

Rok vzniku: 2015

Délka: 107 minut

Kinopremiéra v ČR: 18. června 2015

Režie: Juraj Šajmovič

Pomocná režie: Irena Bočková

Námět: Beatriz Šajmovičová, Juraj Šajmovič

Scénář: Beata Parkanová, Beatriz Šajmovičová, Juraj Šajmovič, Alexandra Škampová

Dramaturgie: Jan Gogola, Bohumila Zelenková

Produkce: Ales Siřínek, Beatriz Šajmovičová

Hudba: Petr Malásek

Kamera: Jan Vlnas, Vidu Gunaratna

Druhá kamera: Edita Kainrathová

Asistent kamery: Petr Houdek

Střih: Boris Machytka

Zvuk: Tomáš Kubec, Ludvík Bohadlo, Filip Slavík

Kostýmy: Gita Marcolová

Masky: Eva Ungrová-Malíková

Architekt: Alexandr Kozák

Odborný poradce: Václav Tomšovský, Lenka Nitschová (práce se zvířaty)

Společnost: Road Movies / Asdesign / Adore Films / TV Prima

Hrají: Pavel Řezníček (Jakub), Anna Kadeřávková (Viktorie), Miroslav Vladyka (Matěj), Adam Mišík (Tomáš), Linda Rybová (Pavla), Lukáš Latinák (Jarmil), Kateřina Herčíková – Hrachovcová (Jiřina), Elena Vacvalová (sociální pracovnice), Pavel Nový (hospodský Tonda), Martina Hudečková (hospodská Květa), Vlasta Žehrová (prodavačka Jitka), Miloš Knor (Peťan), Vojtěch Záveský (Patrik), Martina Šťastná (Blanka), Petr Jablonský (Renda), Aneta Kernová (Alena), Pavol Šajmovič (taxikář), Dominika Myslivcová (Sabrina, zaměstnankyně Viktoriiny matky, dabing René Slováčková), Martin Jirsa (Lipan), Jana Feriová (Milena), Petra Černocká (Helena), Filip Štancl, Jaroslav Blažek, a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 česky

Titulky: anglicky

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9

Bonus: DVD obsahuje bonusy (podle zadní strany obalu)