Filmexport Home Video – Jedna z milionu

Další novinkou společnosti Filmexport Home Video bude ve středu 2. prosince 2015 za 99,- Kč komedie Jedna z milionu. Jak těžce se živí nezaměstnaní? To ví nejlépe Antonie Nedošinská!

Jeden z dojemných příběhů V. Slavínského o hodných a pracovitých „obyčejných“ lidech.

Věra Kalinová, dívka z bohaté rodiny, bydlí u svého strýce továrníka Rezedy spolu s jeho další neteří Stáňou a jejím bratrem, synovcem Leem, a žije si jako v bavlnce. Právě vyhrála literární soutěž a dostala nabídku, aby pracovala jako redaktorka v sociální rubrice jednoho časopisu. Rezedově právnímu zástupci a Věřině snoubenci JUDr. Zemanovi se to nelíbí. Začínající spisovatelka ovšem bere svou budoucí redakční práci velmi vážně – napřed chce poznat „opravdový život“. Doma se vymluví, že odjíždí se Stáňou a Leem na hory, a v převleku za chudou dívku navštíví zprostředkovatelnu práce.

Tam se jí ujme paní Nezmarová. Je to energická dáma, kterou připravila o majetek dlouhodobá manželova nemoc a která se teď živí nepovoleným pouličním prodejem. Také Leo chce poznat prostý život a po krátké epizodě na stavbě se stane pouličním zpěvákem.

Věra začne paní Nezmarové pomáhat a energická vdova si novou pomocnici záhy zamiluje jako vlastní dceru a láskyplně o ni pečuje. Jednoho dne jsou však obě při prodeji zatčeny a uvězněny. Znepokojený Rezeda, který nemá o Věře žádné zprávy, odjede se Zemanem na hory, ale najde tam pouze Stáňu. Továrník hlásí Věřino zmizení na policii a komisař, který ji poznal podle fotografie, ji propustí. Nezmarová se stává Rezedovou hospodyní a Věra se usmíří se Zemanem…

Na csfd.cz 62 procent: Typický Slavínský, lidová komedie o hledání lásky.

Náhled zadní strany z webu PNS

Žánr: Komedie

Země původu: Československo

Rok vzniku: 1935

Délka: 107 minut

Kinopremiéra v ČR: 22. února 1935

Režie: Vladimír Slavínský

Námět: Emil Artur Longen

Scénář: Vladimír Slavínský, Emil Artur Longen, Julius Schmitt

Produkce: Josef Stein

Hudba: Jára Beneš

Kamera: Jan Stallich

Střih: Jiří SLavíček

Zvuk: Josef Zora

Architekt: Štěpán Kopecký

Společnost: Julius , Schmitt

Hrají: H: Antonie Nedošinská (Emilie Nezmarová), Theodor Pištěk (továrník Martin Rezeda), Hana Vítová (Věra Kalinová, Rezedova neteř), Jiří Plachý (JUDr. Miroslav Zeman), Ladislav Pešek (kritik Leo Bonásek zv. Bonzo, synovec), Věra Ferbasová (Bonáskova sestra Stáňa), Blanka Waleská (redaktorka Klimešová), Jaroslav Marvan (policejní inspektor), František Kreuzmann (harmonikář Jarda Vyskočil), František Černý (Rezedův přítel Jindra), Fráňa Vajner (ochraptělý pouliční zpěvák), Božena Svobodová (šéfredaktorka), František Filipovský (povaleč Lojza ve vězení), Jan W. Speerger (povaleč ve vězení), Jiří Hron (redaktor dr. Růžička), F. X. Mlejnek (zedník), Josef Novák (zedník), Marie Holanová (domovnice), Robert Ford (vydavatel časopisu), Josef Sládek (člen dobročinného spolku), Josef Waltner (opilec), Josef Oliak (soused Emilie), M. Burton (soused Emilie), Eliška Jílková (sousedka Emilie), R. A. Dvorský (hudebník), Jára Beneš (pianista), V. A. Marek (zpěvák), Alois Dvorský (kočébr), Viktor Socha (číšník), Vladimír Štros (napadený chodec na ulici), Václav Piskáček (host v kavárně), Oldřich Papež (host v kavárně), Vladimír Smíchovský (host v kavárně), Emilie Nitschová (zaměstnankyně ve zprostředkovatelně práce), Anči Pírková (žena hledající práci), Brychtová (žena s psíkem), Růžena Pokorná (vysloužilá prostitutka), Antonín Volný (strážmistr), Bedřich Frank (strážník), Jan Černý (strážník), Věkoslav Satoria (strážník), Slávka Doležalová (služka u Rezedů Anči), Josef Klapuch (masér), Eduard Šimáček (policista přivádějící Věru), Karel Postranecký (psychiatr), Helena Svirtová, a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 česky

Titulky: česky pro neslyšící

Obraz: černobílý PAL DVD5 4:3

Bonus: žádný