Filmag horor – Vražedná matka 1

Filmag ve středu 23. června 2010 za 45,- Kč v ediční řadě Horor nabídne volné pokračování hororu The Bad Seed s názvem Vražedná matka 1 (další pokračování za týden). Nervy drásající horor navazující na Oscarový film.

Volné pokračování mysteriózního hororu The Bad Seed, který byl nominován na čtyři Oscary, vrací na obrazovky herečku Patricii McCormackovou. Ta v původní m filmu ztvárnila hlavní dětskou roli a nyní, téměř po čtyřiceti letech, se představuje coby matka. Vražedná matka.

Seznamte se s mámou. Je hezká, je dokonalá, je vybavená víceúčelovým sekáčkem (she’s June Cleaver with a cleaver) a nepřipustí nic, co by ohrožovalo její drahou malou holčičku…

Zahraniční vydání 

Rodina malé Jessiky Ann vypadá na první pohled úplně normálně. Milující matka, snaživý nevlastní otec, pomáhající hodná tetička. Jenže zdání v tomto případě šeredně klame.

Matka je totiž pro úspěch své křehké dcery schopná udělat cokoliv. Třeba i zavraždit učitelku, která jí nechce dát ocenění „Student roku". A to je bohužel teprve začátek. Posedlost matky se stupňuje tak, že se nakonec ve smrtelném ohrožení ocitá i samotná dcerka.

U nás bez dostupných hodnocení a komentářů, zahraničí na 50 procentech. Někomu film evokuje Alfreda Hitchcoka a zdá se mu napínavý a atmosférický, pro někoho přijatelný film, točený s ultranízkým rozpočtem přímo pro DVD trh, pro někoho cosi, co vypadá jak natočené ruční kamerou u někoho doma (zrnité záběry, mizerné osvětlení, špatné herecké výkony).

Zadní strana obalu 

Žánr: Thriller / Horor / Mysteriozní

Země původu: USA

Rok vzniku: 1995

Délka: 88 minut

Původní název: Mommy

Režie: Max Allan Collins

Scénář: Max Allan Collins

Produkce: Max Allan Collins, Phillip W. Dingeldein, James K. Hoffman, John Douglas Miller

Hudba: Richard Lowry

Kamera: Phillip W. Dingeldein

Střih: Phillip W. Dingeldein

Kostýmy: Lynne Allison

Společnost: M.A.C. Productions

Natáčeno: Muscatine, Iowa, USA

Hrají: Patty McCormack (matka), Rachel Lemieux (Jessica Ann), Jason Miller (poručík March), Brinke Stevens (Beth), Michael Cornelison (Mark Jeffries), Majel Barrett (paní Withersová), Mickey Spillane (advokát Neal Ekhardt), Sarah Jane Miller (slečna Jonesová), Marian Wald (ředitel), Mark Spellman (detektiv), Janelle Vanerstrom (suplující učitelka), Judith Meyers (třídní učitelka), Nathan Collins (rozdováděné dítě), Tom Castillo (pracovník ambulance), Tom Summit (pracovník ambulance), Debi Hahn (paní Marchová), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL 4:3 (1,33:1, podle imdb.com 1,85:1)

Bonus: