Filmhouse – Jekyll & Hyde

Dle zveřejněných plánů Filmhouse chystá na úterý 22. června 2010 televizní zpracování klasické literární předlohy Roberta Louise Stevensona Jekyll & Hyde za 59,- Kč.

Tchána a zetě rozdělila tragická smrt dcery / manželky, která zemřela na zápal plic. Její smrt ten první dává za vinu druhému – nehledě na to, že dr. Lanoyon má i čistě profesionální důvody dr. Jekylla nenávidět.

Progresivní vědec zkrátka leží starému křesťanskému profesorovi v žaludku, a když se začne stýkat i s jeho druhou (navíc vdanou) dcerou Sárou, schyluje se ke konfliktu. Okolím se navíc pohybuje děsivý pan Hyde, který je čím dál nebezpečnější a s dr. Jekyllem ho pojí strašlivé tajemství.

 

Dr. Jekyll se totiž sám na sobě rozhodl vyzkoušet experiment o dvojité povaze člověka a s pomocí elixíru se mění na nezkrotného surovce, vyžívajícího se v násilí a zvrhlých radovánkách. V této podobě může Dr. Jekyll páchat ty nejodpornější zločiny, a přesto se po užití protilátky vždy změní do své původní podoby.

 

Jenže postupem času ztrácí nad přeměnou kontrolu a v pana Hydea se mění i bez užití elixíru v těch nejnevhodnějších chvílích. Protilátka ztrácí účinnost a v patách je mu policie, která se domnívá, že je s panem Hydem ve spojení…

Obrazovka z DVD 

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD 

Mezi 60 až 70 procenty: Velice slušné televizní zpracování slavného příběhu, i když je do něho navěšeno mnoho nepůvodních přídavků.

Žánr: Horor

Země původu: Velká Británie / USA

Rok vzniku: 1990

Délka: 96 nebo 120 minut, DVD podle obalu 110 minut (1:34:52)  

Původní název: Jekyll & Hyde

Světová premiéra: 6. ledna 1990 – Velká Británie

Režie: David Wickes

Námět: Robert Louis Stevenson (román "The Strange Case of Dr. Jekyll and Mr. Hyde")

Scénář: David Wickes

Produkce: Gerald W. Abrams, Patricia Carr, Joanna Elferink, Nick Elliott, David Wickes

Hudba: John Cameron

Kamera: Norman G. Langley

Střih: John Shirely

Kostýmy: Raymond Hughes

Společnost: David Wickes TV / King Phoenix Entertainment / London Weekend Television

Hrají: Michael Caine (Dr. Henry Jekyll / pan Edward Hyde), Cheryl Ladd (Sara Crawfordová), Joss Ackland (Dr. Charles Lanyon), Ronald Pickup (vážený pán Jeffrey Utterson), Diane Keen (Annabel), Kim Thomson (Lucy Harrisová), Kevin McNally (seržant Hornby), David Schofield (Snape), Lee Montague (inspektor Palmer), Miriam Karlin (paní Hackettová), Lance Percival (Beresford Mount, princův osobní sekretář), Joan Heal (paní Clarková), Frank Barrie (vrchní komorník Poole), Lionel Jeffries (Jekyllův otec), Martin Jacobs (mladý muž), Duncan Gould (obchodník), John Scarborough (dražitel), Harvey Ashby (zákazník), a další

Menu DVD 

Údaje o DVD:

Výběr kapitol 

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: česky  

 

Nastavení zvuku a titulků 

 

Obraz: barevný 4:3 (podle imdb.com 1,33:1)

Bonus: žádný