Magic Box – Láska na vlásku

Ve čtvrtek 21. ledna 2016 společnost Magic Box nabízí za 199,- Kč ze svého katalogu pohádku Láska na vlásku. Kde se štěstí drží za ruku se lží, tam je láska v nebezpečí! Velká výpravná česko-slovenská koprodukční pohádka, která je inspirována oblíbeným příběhem Marka Twaina „Princ a chuďas“.

Jedna tvář, dvě srdce. Výpravná pohádka o velké záměně, kde touha po životě druhých vede k nečekaným zápletkám i k novým láskám.

Na kráľovskom hrade sa princ Matej cíti ako väzeň. Otec ho prinúti zasnúbiť sa s princeznou Beatrix, ktorú nemiluje. Matej využije náhodné stretnutie s tulákom Tomášom, ktorý je jeho identickým dvojníkom. Chlapci si vymenia šaty a dohodnú sa, že si na jeden deň vyskúšajú život toho druhého. Ráno Mateja neprávom obvinia z krádeže a uväznia. Tomáš musí zostať na hrade a aj keď sa snaží presvedčiť kráľa, že nie je pravým princom, nik mu neverí. Obaja chlapci sa musia postaviť zoči voči svetu, ktorý dosiaľ nepoznali, dospieť a naučiť sa niesť zodpovednosť za svoje rozhodnutia. Odmenou im bude, že obaja nájdu pravú lásku.

laska_na_vlasku_01

laska_na_vlasku_02

laska_na_vlasku_03

laska_na_vlasku_04

A česky:

Jednou za tisíc let se narodí dva stejní kluci, jejichž životy se propletou… a vše najednou visí na vlásku!

Prince Matěje hlídají na královském hradě jako oko v hlavě, jen aby se mu nestalo nic zlého. Princ se proto cítí jako vězeň a ze všeho nejvíc touží poznat obyčejný život mimo královský dvůr. Otec ho navíc kvůli hrozícímu vojenskému konfliktu nutí zasnoubit se s princeznou Beatrix, kterou ale princ Matěj vůbec nemiluje. Využije proto setkání s tulákem Tomášem, který jako by mu z oka vypadl. Tomáš na rozdíl od Matěje obyčejný život prožívá a chtěl by proto zažít něco jiného než vesnickou každodennost. Vymění si proto navzájem oblečení a domluví se, že se na jeden den zamění a každý si tak vyzkouší život toho druhého.

Druhý den ráno však Matěje, vydávajícího se za tuláka, neprávem obviní z krádeže a pošlou do vězení. Tomáš naopak musí zůstat na hradě, i když se snaží přesvědčit krále, že není pravým princem. Nikdo mu však nevěří. Oba hrdinové se musejí vyrovnat se světem, který do té doby neznali, a naučit se nést odpovědnost za svoje činy a rozhodnutí. Odměnou jim bude pravá láska, kterou oba najdou…

Na csfd.cz 51 procent: Příliš dlouhé a nevýrazné, ale oproti současné domácí pohádkové tvorbě pořád snesitelné.

Zadní strana

Žánr: Pohádka

Země původu: Slovensko / Česká republika

Rok vzniku: 2014

Světová premiéra: 9. října 2014 – Slovensko

Délka: 114 minut

Režie: Mariana Čengelová-Solčanská

Námět: Mark Twain (román Princ a Chuďas)

Scénář: Mariana Čengelová-Solčanská

Produkce: Milan Stráňava, Tibor Búza

Výprava: Miroslav Kinder

Hudba: Vladimír Martinka

Kamera: Ivan Finta

Střih: Ondrej Azor

Zvuk: Ján Grečnár, Petr Lenděl

Kostýmy: Ivana Struhárová

Masky: Marin Jankovič, Katarína Horská

Architekt: Milan Ferenčík

Společnost: RTVS / JMB Film & TV PRODUCTION

Hrají: Samuel Spišák (kovář Tomáš & princ Matěj), Jakub Spišák (kovář Tomáš & princ Matěj II.), Celeste Buckingham (princezna Beatrix), Tomáš Hanák (král), Tomáš Matonoha (hvězdář), Judit Bárdos (Hana), Štefan Šafárik (Kašpar), Ľudovít Cittel (Matějův sluha), Gabriela Dolná (pěstounka Guta), Miroslava Michálková (Tekla), Karol Čálik (pán Ulrich), Ivan Béla Vojtek (krčmář), Dušan Kaprálik (medikus), Jakub Rybárik (medikus), Matěj Struhár (medikus), Gustáv Kyselica (šermíř), Milan Bahúl (kovář), Attila Mokos (kapitán), Rebeka Rigová (Dorotka), Katarína Kolajová (macecha), Ivan Gontko (Hektor), Kristýna Slováková (Mia), Juraj Benčík (pierot), Jozef Domonkoš (sultánův velvyslanec), Vladimír Sadílek (poustevník), Attila Bocsárszky (kumpán), Václav Púčik (učitel tance), Marko Igonda (kat), Anikó Varga (kovářova žena), Lucia Vráblicová (cikánka), Richard Labuda (Samo), Martin Hrevuš (Andrej), Mário Zeumer (rádce), a další

V českém znění: Vojtěch Kotek (kovář Tomáš & princ Matěj), Petr Pelzer (kašpar), Petr Štěpán (hvězdář), Hana Kusnjerová (Hana), Hynek Čermák (kovář), Ema Novotná (Dorotka), Vladimír Fišer (pan Ulrich), Miloslav Mejzlík (kapitán), Jana Postlerová (pěstounka Guta), Ivana Korolová (princezna Beatrix), David Suchařípa (sultánův velvyslanec), Jan Szymik (krčmář), Miloš Hlavica (poustevník), Otmar Brancuzský (sluha hvězdáře), Tomáš Hanák (král), Zdeněk Maryška (Matějův sluha), Zuzana Slavíková (Tekla), Monika Krátká (kovářova žena), Irena Hrubá (Hanina macecha), Hana Czivišová – Hessová (Mia), Alexandr Postler (kat), Petr Pelzer (vypravěč)

Režie českého znění: Vladimír Žďánský

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1, 2.0 slovensky, 2.0 česky

Titulky: česky, anglicky, slovensky

Obraz: barevný PAL 16:9

Bonus: žádný