DVD HIT – Prasklina

InterSonic v obálce DVD HIT jako číslo 11 ediční řady Svět katastrof  vydává za 59,- Kč televizní film Prasklina. Když se země třese, nikde nejsi v bezpečí. Nikdy nevíš, kdy to praskne… A prasklo to konkrétně v úterý 29. června 2010, kdy se titul objevil na pultech.

Greg narazí na zvláštní seismologický úkaz v oblasti Pajaro Island na Floridě, a rozhodne se ihned o tom informovat svého profesora a seismologického odborníka Anthony McAlistera, který právě prochází krizí svého manželství se zaneprázdněnou architektkou Lynn.

Tuší, že obrovské zemětřesení přinese ostrovu zkázu. Vše nasvědčuje tomu, že epicentrum je přímo pod institutem umění v Pajaro Island, kde pracuje Lynn.

 

V moři se objevují praskliny, jimiž na povrch vyvěrá smrtící horký vzduch. Země se otřásá, budovy padají k zemi jako domečky z karet, trhlina se neustále zvětšuje, zemětřesení ničí postupně malé městečko a srovnává obydlí se zemí.

 

Hrstka přeživších se snaží dostat do bezpečí, jejich čas se krátí. Dokážou překonat mocnou sílu přírody, když se jejich naděje každou minutou rapidně snižuje?

Kolem 20 procent: Otřesy znázorňované potřásáním kamerou, polystyrenové balvany, padající z nebe v ulici plné jednopatrových domků, haldy totálních nesmyslů a nelogičností…  

Zadní strana obalu 

Žánr: Akční

Země původu: USA

Rok vzniku: 2007

Délka: 85 minut

Původní název: Faultline

Režie: Rex Piano

Scénář: Peter Sullivan

Produkce: Allison Andrade, Charles Arthur Berg, Paul Colichman, Andreas Hess, Sylvia Hess, Stephen P. Jarchow, Jeffrey Schenck

Hudba: Chris Anderson

Kamera: Tom Hejda, Robert Knouse

Střih: Tony Miller

Kostýmy: Anette Czagany

Společnost: ACH / Christopher Filmcapital / Regent Productions

Hrají: Doug Savant (profesor Anthony McAllister), Brandy Ledford (Lynn Larson McAllister), Justin Melvey (Frank Martell), John Novak (šerif Carl Larson), Catherine Munden (Allison), Joe Miller (Harland Fogarty), Marty Hrejsa (Kevin), Christopher Ashe (Greg Chambers), Dev Johnson (zástupce Will Ryan), Guy J. Graves (hasič Randy), Sazzy Lee Calhoun (reportérka Cindy Bakerová), Olivia Adams (Donna Curtisová), Greg Bellamy (Rob, první oběť), Scott Jolgen (záchranář), Conrad L. Hess (chlapec se psem), Nils Allen Stewart (další oběť), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky, maďarsky

Titulky: česky, maďarsky

Obraz: barevný PAL DVD5 4:3

Bonus: trailery