DVD HIT – Síla dopadu

Mezi oznámenými tituly InterSonicu v obálce DVD HIT nechybí ani zástupce ediční řady Svět katastrof, v níž se chystá na zatím neurčené datum jako číslo 12 za 59,- Kč televizní film Síla dopadu. Asteroid na oběžné dráze, cíl – Země! Zásah v úterý 13. července 2010.

Jedna ze světově uznávaných astronomek Madison Kelsey věří, že je schopna určit dráhu obrovského asteroidu blížícího se na kolizním kuzu k Zemi.

 

 

 

Ale ať se snaží jakkoliv, nikdo ji nebere vážně, protože záhadný asteroid existuje jen v jejích výpočtech a zatím není vidět. Do možné srážky zbývají pouze hodiny.

 

Madison nezbude, než jednat na vlastní pěst. Získá pomoc bývalého diskreditovaného důstojníka vojenského letectva, Richarda Donovana.

 

Zosnují plán, jak se dostat k uskladněnému vojenskému laseru, díky němuž by se jim mohlo podařit asteroid odklonit z jeho dráhy a zabránit tak drtivé srážce a zachránit naši planetu před katastrofou.

 

Jak je u těchto titulů obvyklé, sotva od 20 do 40 procent: Tak připitomělý scénář se hned tak nevidí. Navíc laciné kulisy, mizerní herci – no prostě jako obvykle…

Žánr: Sci-fi / Katastrofický

Země původu: Kanada / USA

Rok vzniku: 2005

Délka: 86 minut

Původní název: Deadly Skies / Force of Impact

Režie: Sam Irvin

Scénář: Keith Shaw aka Lindsay James

Produkce: Stephen P. Jarchow, James Shavick, Kirk Shaw

Hudba: Peter Allen, Vincent Mai

Kamera: Mahlon Todd Williams

Střih: Jason Pielak

Kostýmy: Angelina Kekich

Společnost: Black Lagoon Productions / Insight Film Studios / Shavick Entertainment

Natáčeno: British Columbia, Kanada

Hrají: Antonio Sabato Jr. (Richard Donovan), Rae Dawn Chong (Madison Taylorová), Michael Boisvert (poručík Mark Lewis), Dominic Zamprogna (Hockstetter), Michael Moriarty (generál Dutton), Rob LaBelle (Dr. Michael Covington), Hrothgar Mathews (tiskový mluvčí), Doron Bell (stráž Stevens), Kirby Morrow (stráž Carmichael), Sean Whale (řidič autobusu), Terri Anne Welyki (kráska #1), Holly Eglington (kráska #2), Jerry Cowan (Francouz), Louis Chirillo (řidič autobusu), Chris Kalhoon (pochůzkář), a další

Údaje o DVD neznámé:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky, maďarsky

Titulky: česky, maďarsky

Obraz: barevný PAL DVD9 4:3 (podle imdb.com 1,78:1)

Bonus: trailery