Magic Box – Pan

Další novinkou, kterou v neděli 14. února 2016 společnost Magic Box posílá za 399,- Kč do prodeje, je DVD Pan. Každá legenda má svůj začátek.

Petr je nezkrotný 12letý uličník, ale bezútěšné prostředí londýnského sirotčince, ve kterém strávil celý svůj život, není pro takového chlapce to nejvhodnější místo. Až jednou v noci se stane něco neuvěřitelného – Pan opustí sirotčinec a ve své fantazii se ocitne ve fantaskním světě pirátů, válečníků a pohádkových bytostí obývajících Zemi Nezemi. Zatímco zde zažívá úžasná dobrodružství a bojuje v bitvách na život a na smrt, snaží se v Zemi Nezemi najít své právoplatné místo a odhalit tajemství své matky, která ho před lety odložila v sirotčinci. Společně s válečnicí Tygří Lilií a novým přítelem jménem James Hook musí Petr porazit krutého piráta Černovouse a zachránit tak Zemi Nezemi a naplnit svůj pravý osud – stát se hrdinou, který bude navěky znám jako Pan.

pan_01

pan_02

pan_03

pan_04

 

Na csfd.cz 55 procent: Některá témata zdají se zakletá a nedaří se je uchopit a zfilmovat, což je osud i tohoto predelu, který nezachrání ani jinak solidní herci.

Zadní strana

Žánr: Fantasy / Dobrodružný / Rodinný

Země původu: USA / velká Británie / Austrálie

Rok vzniku: 2015

Původní název: Pan

Světová premiéra: 20. září 2015 – Velká Británie, Londýn

Kinopremiéra v ČR: 8. října 2015

Délka: 107 minut

Režie: Joe Wright

Námět: J. M. Barrie (postavy)

Scénář: Jason Fuchs

Produkce: Greg Berlanti, Tim Lewis, Steven Mnuchin, Sarah Schechter, Paul Webster

Hudba: John Powell

Kamera: John Mathieson, Seamus McGarvey

Střih: William Hoy, Paul Tothill

Kostýmy: Jacqueline Durran

Společnost: Warner Bros. Pictures / RatPac-Dune Entertainment / Berlanti Productions / Moving Picture Company

Natáčeno: Stowe School, Buckingham, Buckinghamshire, Velká Británie / Leavesden Studios, Leavesden, Hertfordshire, Velká Británie / Hangar 2, Cardington Airfield, Bedford, Velká Británie / Kensington Gore, South Kensington, Londýn, Velká Británie / Blythe House, 23 Blythe Road, West Kensington, Londýn, Velká Británie

Hrají: Hugh Jackman (Blackbeard – Černovous), Levi Miller (Peter), Garrett Hedlund (Hook), Rooney Mara (Tiger Lily), Adeel Akhtar (Sam Smiegel), Nonso Anozie (Bishop), Amanda Seyfried (Mary), Kathy Burke (matka Barnabas), Lewis MacDougall (Nibs), Cara Delevingne (mořská panna), Tae-joo Na (Kwahu), Jack Charles (šéf), Bronson Webb (Steps), Mike Shepherd (Fernley Trebilcock), Brian Bovell (Long John Standing), Kurt Egyiawan (Murray), Jimmy Vee (Lofty), Paul Hunter (Daisy), Spencer Wilding (Growler), Dean Nolan (Peanut), Giacomo Mancini (Michelangelo), Neil Bell (Baggy), Phill Martin (Goliath), Michael Ryan (Silverman), Kavern Batchelor (Skinny Orphan), Orlando Loo Alfred (Yung), Ami Metcalf (sestra Thomas), Amanda Lawrence (sestra Joseph), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky, portugalsky (Evropa), rusky, slovensky

Titulky: česky, slovensky, anglicky pro neslyšící, portugalsky (Evropa), estonsky, litevsky, lotyšsky, rusky

Obraz: barevný PAL 16:9 (2,40:1, podle imdb.com 2,35:1)

Bonus: Chlapec pro Pana: Jak se hledal dokonalý Petr