DVD HIT+ – Historie fotbalu 6

 

Další, již šestý díl cyklu o nejlepším sportu na Zemi Historie fotbalu 6 vyšel 28. července 2008 v obálce DVD HIT+. Cena stejně jako u všech předešlých dílů 49,- Kč. Afrika, sport pro všechny a budoucnost.  

 

 

Afrika (52:23) 

 

Pelé jednou řekl, že africké země jsou jedním ze žhavých kandidátů na vítězství ve Světovém šampionátu v 21. století. Tato část ukazuje velký potenciál tohoto kontinentu. Očima žijících hráčů se můžeme podívat na Světový pohár v roce 1974, kde ztroskotal tým Zairu, a také na historii kamerunského týmu v roce 1990. Rozhovory: Roger Milla, Abedi Pelé, Thomas N´kono, Pierre Kalala a Issa Hayatou. 

 

Budoucnost (52:06) 

 

Tato pasáž je o ponaučení z minulosti, které by mělo prospět budoucnosti fotbalu. O tom svědčí přijetí Japonska a Jižní Korey na Světovém poháru v roce 2002. Další část ukazuje fenomenální úspěch japonského týmu v 90-tých letech minulého století, a to prostřednictvím portrétů hráčů – Zico, Kazu Miura, Tsubasa. Rozhovory: Zico, Kazu Miura, Baichung Bhutia, Kunishige, Kamamoto a Hong Deok – mladší. 

 

Sport pro všechny (52:16) 

 

V této části sledujeme duši fotbalu, jak se stal nejsledovanější hrou na celém světě. Stranou nezůstane ani historie FIFA, která celou hru přiblížila nejširším lidovým masám. Od skromných počátků se FIFA stala milionovou organizací. Zde se můžeme podívat odkud pramení všechny její peníze a jak s nimi instituce nakládá. A také jak probíhala příprava a organizace Světového poháru 2006 v Německu. Rozhovory: Joao Havelange, Lennart Johanson, Pelé, Jak Warner a Charles Dempsey. 

 

Údaje o DVD:  

 

Délka: cca 157 minut  

Zvuk: Dolby Digital 5.1, 2.0 anglicky, 2.0 česky, 2.0 maďarsky

Titulky: žádné  

Obraz: černobílý/barevný PAL DVD9 16:9

Bonus: žádný