Magic Box – Temný anděl

S novým měsícem alespoň pár „novinek“, v pondělí 2. května 2016 společnost Magic Box za 199,- Kč nabízí lundgrenovku Temný anděl. Dobrej polda. Zlej mimozemšťan. Velké problémy.

Jack už se vypořádal se spoustou zločinců. Ale všichni byli zatím lidé…

Jack Caine je drsný houstonský polda z protidrogového oddělení, který se snaží dostat za mříže největšího dealera Victora Manninga. Během tajné operace je v přestřelce zabit Jackův parťák Ray a následuje série záhadných vražd. Všechny oběti pojí silné předávkování heroinem a hluboká bodná rána na čele. Jack společně s agentem FBI Smithem tato záhadná úmrtí vyšetřují, a to, na co přicházejí, se nezdá být z tohoto světa…

temny_andel_01

temny_andel_02

temny_andel_03

temny_andel_04

Obsáhleji:

Detektiv z protidrogového oddělení Jack Caine má řadu problémů nejen se svými metodami práce, ale také se svou milenkou, soudní lékařkou Dianou Pollonovou. Společně s parťákem Ray Turnerem už delší dobu pasou po drogovém dealerovi Victoru Manningovi. Jeho muži přepadli a zabili policistu ve federálním skladu důkazů a zmocnili se velkého množství heroinu. Následně způsobili výbuch, při němž zahynulo několik lidí.

V baru má být ukradené zboží předáno kupci, za kterého se vydává právě Ray Turner. Dojde ale k přestřelce, zasáhnou neznámí muži a na místě zůstane několik mrtvých Manningových mužů a také Ray. Kufřík s drogami zmizel. Victor Manning je přesvědčený, že vše mají na svědomí policisté, a přísahá Caineovi pomstu…

Caine je odhodlaný smrt svého parťáka pomstít a na partu Manningových „Bílých hochů“ si jaksepatří posvítit. Kapitán Malone mu představí federály, inspektora Switzera a zvláštního agenta Smithe, který s ním má spolupracovat. Smith pedanticky dodržuje všechny předpisy, takže se od Jacka diametrálně liší a zdržuje ho v práci. Jack používá své vlastní metody…

Pitva mrtvých ukáže, že byli zabiti neobvyklou zbraní. Jack Caine brzy přijde na to, že se jedná o obyčejný disk. Jeho přítel, podivínský vědec Bruce, vysvětlí, že jde v zásadě o elektromagnet, který lze naprogramovat k pohonu tak, aby zasáhl lidskou bytost, jejíž tělo vyzařuje také magnetické pole. Ponechá si nalezený disk, aby ho mohl dále studovat.

Ve městě jsou nacházeni další mrtví zavraždění stejným podivným způsobem: nejprve byli omámeni silnou dávkou čistého heroinu a pak jim vrah udělal otvor v hlavě. Manning pošle Jackovi ironický pohled z Ria, kde mu oznamuje, že jeho spolupracovník Warren se o něj brzy postará. Jack se ale nedá zastrašit a Warrena a „Bílé hochy“ sám navštíví. Smith, který ho doprovází, se ocitne v nebezpečí a Jack je donucen posloužit jako dealer a předat drogy klientovi. Ten ale nezaplatí a utíká. Když ho Jack pronásleduje, dojde k podivné události.

Po dalším pátrání, k němuž nemálo přispěje Jackova přítelkyně, patoložka Diana Palloneová, vyjde najevo, že všem mrtvým otvorem z hlavy kdosi vysál endorfin, navozující euforické pocity. Pronásledování tajemného vraha Jacka dovede k umírajícímu mimozemskému policistovi Azeckovi, který mu odhalí totožnost vraha. Je jím mimozemský překupník drog Talec, který získává z mozku zavražděných lidí sérum na výrobu drogy pro mimozemskou rasu. Azeck varuje Caina, že pokud se Talecovi podaří s drogou odletět, bude Země brzy zaplavena dalšími lovci narkotik.

Na csfd.cz 61 procent: Béčko jak vyšité, ale v Dolphově filmografii jeden z nejlepších zářezů díky „originální“ zápletce.

Zadní strana

Žánr: Akční / Krimi / Horor / Sci-fi / Thriller

Země původu: USA

Rok vzniku: 1990

Původní název: Dark Angel

Světová premiéra: 26. ledna 1990 – Jižní Korea

Délka: 88 minut

Režie: Craig R. Baxley

Scénář: Jonathan Tydor, David Koepp aka Leonard Maas Jr.

Produkce: Mark Damon, Rafael Eisenman, Ron Fury, David Saunders, Jon Turtle, Jeff Young, Moshe Diamant

Hudba: Jan Hammer

Kamera: Mark Irwin

Střih: Mark Helfrich

Kostýmy: Joseph A. Porro

Společnost: Vision PDG / Epic Productions / Trans World Entertainment / Vision International

Natáčeno: Houston, Texas, USA

Hrají: Dolph Lundgren (detektiv Jack Caine), Brian Benben (speciální agent Arwood ‚Larry‘ Smith), Betsy Brantley (Diane Palloneová), Matthias Hues (zlý vetřelec Talec), Jay Bilas (dobrý vetřelec Azeck), Jim Haynie (kapitán Malone), David Ackroyd (inspektor Switzer), Sherman Howard (Victor Manning), Sam Anderson (Warren), Mark Lowenthal (vědec Bruce), Michael J. Pollard (Boner), Jesse Vint (McMurphy, muž v Mercedesu), Alex Morris (Ray Turner), Kevin Page (Bílý hoch #1), Robert Prentiss (Bílý hoch #2), Nik Hagler (Bail Bondsman), Tony Brubaker (metař v garáži), Mimi Cochran (mechanička), Matthew Posey (Psycho #1), Alexander Johnston (Psycho #2), Jack Willis (majitel obchodu s alkoholem), Al Leong (prodejce Luggage), Brandon Smith (prodavač), Wayne Dehart (zákazník), Kevin Howard (ostraha), Woody Watson (federální agent), Luis Lemus (seržant Hawkins), Chris Kinkade (detektiv), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9 (podle imdb.com 1,85:1)

Bonus: žádný