Filmexport Home Video – Vandiny trampoty

Ve středu 4. května 2016 společnost Filmexport Home Video nabízí za 99,- Kč další pamětnické DVD Vandiny trampoty. Věra Ferbasová ve dvojroli v komedii plné převleků.

Půvabné Vandě Karhanové činí její krása potíže v každém zaměstnání. Když nastupuje opět na nové místo, upraví se tak, aby se mužům nezdála atraktivní. Bohužel novou vizáží připomíná Ruth, dceru milionáře Bareta, která před dohodnutým sňatkem utekla z domova. Cestou do banky, kdy má právě u sebe velkou částku peněz, kterou má uložit v bance, ji policie zatkne místo ztracené Ruth.

Když se nevrátí do práce, všichni kromě továrníka Vydry se domnívají, že peníze, které tam nesla, odcizila. Vydra však netuší, že Vanda je zároveň dívkou, s níž se setkal u kartářky a do níž se zamiloval. Celou situaci zkomplikuje příjezd skutečné slečny Baretové. Vanda je sice propuštěna, ale vzápětí zase unesena lupičskou bandou, která za ni v domnění, že jde o slečnu Baretovou, žádá výkupné. Když se Vandě podaří uprchnout, vzbudí pro změnu nedůvěru u továrníka Vydry, jenž ji mylně pokládá za snoubenku svého prokuristy. Nakonec se přece vše objasní a Vydra kromě Vandiny lásky získá i výhodnou obchodní zakázku.

Role v tomto filmu byla psána Věře Ferbasové přímo na tělo; film obsahuje všechny důležité ingredience, které jsou potřebné pro vznik té pravé bláznivé komedie. Kromě hlavní hrdinky vás pobaví i soukromý detektiv František Paul nebo věštkyně Milka Balek-Brodská.

Na csfd.cz 51 procent: Bláznivá klauniáda s chaotickým scénářem.

Náhled zadní strany z webu PNS

Žánr: Komedie

Země původu: Československo

Rok vzniku: 1938

Kinopremiéra v ČR: 2. září 1938

Délka: 79 minut

Režie: Miroslav Cikán

Asistent režie: Karel Šilhánek

Námět: Miloš Křenovský (román Vandiny trampoty)

Scénář: Čeněk Šlégl

Produkce: Josef Beran

Hudba: Julius Kalaš

Kamera: Josef Střecha, Ferdinand Pečenka

Střih: Božena Vališová

Zvuk: Stanislav Vondraš

Architekt: Jan Zázvorka

Společnost: Moldavia

Hrají: Věra Ferbasová (Vanda Karhanová / Ruth Baretová), Theodor Pištěk (Čechoameričan Baret), Jiří Dohnal (továrník Jiří Vydra), František Paul (detektiv a spisovatel Edgar Valach), Vlasta Hrubá (Anča Hadrabová, Valachova snoubenka), František Černý (obchodník Patera), František Filipovský (továrník Krouský), Mařenka Zieglerová (manželka továrníka Krouského), František Kreuzmann (prokurista Malý), Alois Dvorský (disponent u Krouského Kutil), Jaroslav Marvan (policejní inspektor), Bolek Prchal (detektiv), Ladislav Janeček (detektiv), Ota Motyčka (radní), Milka Balek-Brodská (věštkyně Cibulková – de Thébes), Běla Tringlerová (stenotypistka u Krouského Lída), Karel Veverka (hostinský), Josef Koza (chodec), Marie Svobodová (úřednice u Krouského), Antonín Hodr (zřízenec u továrníka Vydry Suchomel), Vladimír Šmeral (náčelník vyděračské bandy), Antonín Jedlička (kluk před penzionátem), Pavla Stolzová (ředitelka dívčího penzionátu), Václav Suldovský (detektiv), Břetislav Hrstka (taxikář), Vladimír Smíchovský (zahradník), Bobina Prošková (úřednice u Krouského), Bedřich Frank (člen bandy únosců), Jan W. Speerger (člen bandy únosců), F. X. Mlejnek (člen bandy únosců), Antonín Jirsa (muž od benzinu), Bedřich Bozděch (obecní strážník Mikyska), Josef Kotalík (obecní strážník), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 česky

Titulky: česky pro neslyšící

Obraz: černobílý PAL DVD5 4:3

Bonus: žádný