Codi – 100 vojenských vozidel

Ať už se to někomu líbí nebo ne, válečné konflikty bývají hybatelem technologického pokroku. Snad lze i tvrdit, že nebýt jich, leckteré vynálety by nespatřily světlo světa. Mezi ně snad lze započítat i to, co nám v úterý 13. července 2010 za 49,- Kč představí vydavatelství Codi – jedná se o 100 vojenských vozidel. Legendární vozidla vyrobená v USA, Velké Británii, Německu, Švédsku, Rakousku, Itálii, Francii a v Sovětském svazu.

Dokument nás přivádí na výstavu vojenských vozidel pořádanou britskou organizací Military Vehicle Trust. Setkáme se s výsledky práce nadšenců, kteří sbírají vojenská vozidla, renovují je a předvádějí na podobných akcích jako je tato, v kouzelném koutu anglického venkova.

 

 

 

 

 

Seznámíte se s nejzajímavějšími exempláři vozidel, která sloužila v ozbrojených silách celé řady států od počátku druhé světové války až do šedesátých let 20. století. Uvidíte militarizovaná civilní vozidla jako například dodávkové automobily, štábní automobily, nákladní auta, tahače a traktory, ale i motocykly a dokonce i jízdní kola. Seznámíte se s kolovými, pásovými i kolopásovými transportéry, lehkými terenními vozy, tankovými přepravníky i tahači, leteckými tahači a traktory, obojživelnými a vyloďovacími transportéry, speciálními ženijními vozidly, opravárenskými vozidly, ale i s lehkými tanky.

 

 

 

 

 

Uvidíte vozidla vyrobená v USA, Velké Británii, Německu, Švédsku, Rakousku, Itálii, Francii i v Sovětském svazu. Zajímavé jsou i informace o kamufláži vozidel v různých dobách a v různých bojových podmínkách. A především poznáte nadšence, kteří věnují svému koníčku spoustu času a peněz, tisíce hodin získávání informací, shánění náhradních dílů a především pečlivé mravenčí práce, aby mohli s vozidlem na pár chvil vyjet, ukázat je podobně „postiženým“ zájemcům a pochlubit se svou šikovností. 

 

Menu DVD

 

Údaje o DVD:

Výběr kapitol 

Původní název: 100 Military Vehicles 

Délka: 79 minut (1:18:10)

Zvuk: Dolby Digital 2.0 česky

Titulky: žádné

Obraz: barevný PAL DVD5 4:3 

Bonus: z nabídky Codi