Blesk pro ženy – Vzpomínky na půlnoc 1

Blesk pro ženy v pondělí 12. července 2010 za 49,- Kč nabídne další televizní minisérii Vzpomínky na půlnoc 1. Neznámé ženě, nalezené na břehu moře, se po roce začíná vracet paměť. Čím jsou vzpomínky přesnější, tím větší nebezpečí jí hrozí…

Jeptišky našly na břehu moře mladou ženu, a protože ztratila paměť, poskytly jí už před rokem přístřešek v klášteře. Žena si na základě snu si vzpomene, že se jmenovala Catherine Alexandrová.

Sestra Larisa o tom okamžitě uvědomí tajemného boháče Costase Demirise, který se rozhodne, že se mladé ženy ujme. Ačkoli Catherine nechápe proč, zahrne ji drahými obleky a nabídne jí luxusní bydlení ve své vile nad Aténami. Zmatená Catherine si vyjede do města a zajde do obchůdku kartářky Madame Piris. Ta jí však říká "paní Douglasová" a s hrůzou ji odhání pryč, protože je prý mrtvá.

Mezitím se Costas spojí s prodejným advokátem Leonem, který kdysi s pomocí dalšího právníka Frederica Stavrose dosáhl špinavým podvodem u soudu vyhlášení rozsudku smrti proti Larrymu Douglasovi a Francouzce Noëlle Pageové, kteří měli společně zavraždit Catherine Douglasovou. I když se tělo nikdy nenašlo, oba byli popraveni…

Jakou roli hrál v celé záležitosti Costas Demiris?

Oficiální text se přliš neliší:

Mladá žena ztratí paměť a dostane se k jeptiškám. Po roce v klášteře si náhle vzpomene, že se jmenuje Catherine Alexanderová. Brzy poté se jí ujme miliardář Costa Demiris a zahrne ji přepychem, ačkoliv Catherine nechápe proč.

 

Později se setkává se ženou, která ji považuje za paní Douglasovou a je přesvědčena, že by měla být mrtvá. Catherine se postupně dozvídá, že byli popraveni dva lidé za vraždu Catherine Douglasové a prsty v tom měl i pan Demiris. Podaří se jí rozplést zamotané klubko osudů a nestát se znovu obětí? 

Průměrné hodnocení, domácí komentáře žádné: Páni, tahle hloupost že je z pera Sidney Sheldon? Proč do toho Jane Seymour asi šla? Nic pozoruhodného. Údajně se jedná o modernizované volné pokračování The Other Side of Midnight a bez jeho znalosti má divák sotva poloviční pojem, oč vlastně jde.

Zadní strana obálky 

Žánr: Thriller

Země původu: USA

Rok vzniku: 1991

Délka: celkem 174 až 183 minut

Původní název: Memories of Midnight

Světová premiéra: 2. prosince 1991 – USA

Režie: Gary Nelson

Scénář: Richard Hack, Sidney Sheldon, Michael Viner, Paul Wheeler

Produkce: Claudio Guzmán, Richard Hack, Sidney Sheldon, Michael Viner

Hudba: Ron Ramin

Kamera: Tomislav Pinter, Slobodan Trninic

Střih: Donald R. Rode

Kostýmy: Patrick Lose

Hrají: Jane Seymour (Catherine Alexander Douglasová), Omar Sharif (Constantin Demiris), Theodore Bikel (Napoleon Chotas), Joseph Campanella, Ken Howard (Kirk Reynolds), Stephen Macht (doktor Hamilton), Taro Meyer (Melina), Ari Meyers (Atana), Thaao Penghlis (Spyros), Line Renaud, Paul Sand (Wim van Deen), Haluk Bilginer, Constance Towers, Terence Ford, Vincent Grass, Nada Abrus (sekretářka Dr. Hamiltona), Bozidar Alic (Stavros), Boris Bakal (Georgius Lato), Relja Basic (Theopholos), Branko Blace (Zeno), Peter Cetera (Larry Douglas), Vedran Derek (řidič), Nadio Fortune (Rizzolo), Penelope Henderson (hosteska), a další

Údaje o DVD:

Délka: cca 87 minut

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD9 (podle imdb.com 1,33:1),

Bonus: žádný