Aha! – Světoběžník 11 – V kalhotách a sukni

 

Ediční řada Světový dokument v cestopisné sérii Světoběžník, kterou přináší Aha! ve spolupráci s North Videem a KM Records, dostává další pokračování. V pondělí 13. července 2009 vyjde již jedenáctý disk tohoto cyklu. Cena 49,- Kč

 

1. Skotsko (30:00) 

Země fascinující přírody, skalnatého pobřeží, zelených údolí, vřesu, majestátních hor, nepřístupných hradů a všudypřítomných ovcí, jeden z několika posledních koutů divočiny v celé Evropě. Během našeho putování budete mít možnost vidět poloostrov Fife, záhadné a tajemné jezero Loch Ness a ovčí farmu včetně zpracování vlny. Zavítáme též do turistického a kulturního Glasgow a nezapomeneme ani na živou vodu na šest písmen – whisky – a její palírny.

2. Normanské ostrovy (29:58) 

Gurnsey: okouzlující příroda v každém ročním období, nekonečné zlaté pláže, vynikající plody moře a fascinující historie, tak by se dal charakterizovat druhý největší ostrov z Normanských ostrovů, ležící v Lamanšském průlivu, často též nazývaný "zelený ostrov". Vydáte se s námi na prohlídku hlavního města St. Peter Portu, které je často označováno jako nejkrásnější přístav Evropy, navštívíme Hauteville House, dům, kde Victor Hugo dokončil své Bídníky, poznáte i starobylý hrad Cornet.

3. Allgäuské Alpy (30:02) 

Kleinwalsertal: Nejkrásnější vysokohorské údolí Alp, ležící jihozápadně od Oberstdorfu, jehož kuriozitou je fakt, že ačkoliv je rakouskou enklávou, náleží k německému celnímu a správnímu území a je dostupné pouze z německé strany. Zavítáme do proslulého lyžařského centra, které je známé svými různorodými sjezdovkami – jsou zde svahy pro začátečníky, carvingové dálnice, sjezdovky pro vyznavače lyžování na boulích či parky pro snowboardisty.

4. Durynsko (30:00) 

Výmar (Weimar), město v německém Durynsku, ležící na řece Ilm, jehož symbolem je pomník, Johanna Wolfganga von Goethe a Friedricha Schillera. Město, ketré je zapsáno na seznamu světového kulturního a přírodního dědictví UNESCO. Společně se projdeme po historickém centru, zavítáme do Goethova národního muzea, kde tento velikán napsal svá nejkrásnější básnická díla, a nahlédneme do Německého národního divadla, jehož prvním ředitelem byl právě J. W. Goethe. 

 

Zadní strana obalu 

 

Údaje o DVD:

Délka: 120 minut

Zvuk: Dolby Digital 2.0 česky

Titulky: česky

Obraz: barevný 4:3

Bonus: upoutávka na další díly (0:47 česky), z naší nabídky (trailery: Arizona Dream, Drsná magie, Ledová bouře, Muž, který plakal, Pevnost Saganne, Ponorka U-571, Probuď se, špione!, Rozhovor se zahradníkem, Smrt panen, Váha vody)