Filmag zábava – Válečná kořist

Filmag v pátek 16. července 2010 za 45,- Kč v ediční řadě Zábava přináší další kousek, u kterého se příliš nezasmějeme – thriller Válečná kořist. Další z filmů, zapadajících do řady titulů s herci zvučných jmen v méně zvučném a známém díle. Osamocený bojovník v pekle Rudých Khmerů.

Uprostřed kambodžské džungle zuří boje a smrt je přítomná doslova na každém kroku. Když kanadský diplomat Carl (Michael Ironside) vyšle humanitárního pracovníka Petera (Matt Salinger) a svou manželku Johannu (Sam Jenkins) hluboko do džungle v Kambodži dodat místnímu kmeni vzácné léky, opomene mu říct o skutečné povaze celého byznysu. Budou Peterovi stačit jeho zkušenosti a znalosti jihovýchodní Asie k tomu, aby se z této nebezpečné mise vrátil živý?

Další průměr bez českých komentářů: Pokud přehlédnete zjevné chyby, není to tak špatné. Průchod územím ovládaným Khméry bez problémů? Granátomet střílí stále bez doplňování munice? Khmérové umí plynně anglicky? A navíc mají impozantní znalosti americké kultury? Přes závažnost historického pozadí je to dílko působící amatérským dojmem.

Zadní strana obalu 

Žánr: Akční / Thriller

Země původu: USA

Rok vzniku: 1996

Délka: 103 minut

Původní název: Fortunes of War

Režie: Thierry Notz

Scénář: Mark Lee

Produkce: André Boissier, Mark Lee, David Ondaatje, Matt Salinger, Michael Sayles, Michael D. Sellers

Hudba: Kennard Ramsey

Kamera: Bruce Dorfman

Střih: Brent A. Schoenfeld

Kostýmy: Debora Araya

Společnost: New Moon Productions

Natáčeno: Klosterneuburg, Lower Austria, Rakousko / Filipíny

Hrají: Matt Salinger (Peter Kernan), Sam Jenkins (Johanna Pimmlerová), Haing S. Ngor (Khoy Thuon), Martin Sheen (Francis Labeck), Michael Ironside (Carl Pimmler), Michael Nouri (otec Aran), Frankie J. Holden (Rodger Crawley), Vic Diaz (plukovník Shan), John Getz (Franklin Hewitt), Louie Katana (desátník), Joonee Gamboa (šaman Sifu), Ronnie Francisco (manažer hotelu Pakong), Ronnie Lazaro (nadporučík), Adriana Agcaoili (mladá thajská zdravotní sestra), Migueů Toledo (Eric), Herbie Go (Khmérský důstojník), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL 4:3 (1,33:1)

Bonus: