Sony – Žabí princ v New Yorku

Už jsme v Americe měli třeba Návštěvníky, tak proč to nezkusit zase s nějakou evropskou klasikou. Sony v pátek 16. července 2010 nabídne další televizní (opět Hallmark) titul, tentokrát pohádku Žabí princ v New Yorku, tentokrát je to v papíru a za 60,- . Sukničkářský princ v den svatby s princeznou zhřeší s jinou dívkou a je za trest zaklet i se svým panošem v žabáka. Zachránit je může jen polibek milující ženy.

Bylo nebylo kdysi Království anwynské, v němž žil okouzlující princ Jan a čaroděj-amatér Rodney, toho času princův sluha, jehož služba má vypršet v den Janovy svatby s půvabnou princeznou Gwendolinou, dcerou krále Lothianského.

Sňatkem královských potomků tak má být ukončena třicetiletá vzájemná válka a obnoven mír v obou zemích. Jak už to ale v pohádkách bývá, všechno nejde tak hladce, jak se korunované hlavy mezi sebou dohodnou.

Princ Anwynský je totiž mladík víc než temperamentní a neodepře si potěšení s neznámým děvčetem ani ve svatební den. Za hanebný čin je poprávu i se svým věrným panošem proměněn v žábu a bude tomu do chvíle, než královského chlípníka na rty krásná dívka z čisté lásky políbí.

 

Hodnocení mezi 50 a 60 procenty: Žádné veledílo, ale dá se u toho odpočívat.

Žánr: Pohádka / Komedie / Romantický

Země původu: USA

Rok vzniku: 2001

Délka: 87 minut

Původní název: Prince Charming

Světová premiéra: 21. října 2001 – Peru

Režie: Allan Arkush

Scénář: Doug Palau

Produkce: Robert Halmi Jr., Robert Halmi Sr., George Horie, Martin Walters, Matthew O’Connor

Hudba: Lisa Coleman, Wendy Melvoin

Kamera: Jamie Anderson

Střih: John Duffy

Kostýmy: Trysha Bakker

Společnost: Charming Productions Inc. / Hallmark Entertainment / Sextant Entertainment Group / Turner Network Television

Natáčeno: New York City, New York, USA

Hrají: Martin Short (Rodney), Christina Applegate (Kate), Andrea Martin (Serena), Billy Connolly (Hamish), Bernadette Peters (Margo / ‚Titania‘), Sean Maguire (princ Jan), Colin Fox (král Leo), Carly Street (krásná dívka), Marcia Bennett (královna Isabela), Colm Magner (lothianský rytíř), David Fox (král Pius), Meredith McGeachie (Camille / ‚Helena‘), Julian Richings (Wacktazar), Michael Boisvert (Thisbe), Jake Goldsbie (chlapec), Vickie Papavs (matka), Julia Paton (dojička), Kimwun Perehinec (mladá žena na kole), David MacLean (ministr), Frank Ruffo (majitel obchodu), Denny Doherty (klenotník), Duane Murray (herec), Stefan Brogren (Bob Worthington), Lou Martini Jr. (rozčílený taxikář), Christine Brubaker (prodavačka), Philip DeWilde (poslíček), Clyde Whitham (soudce #1), Roger Clown (soudce #2), Robert Buck (soudce #3), Sid Kroach (dáma), a další

Údaje o DVD neznámé:

Zvuk:

Titulky:

Obraz: barevný

Bonus: