Bontonfilm – Hledáme Ydol

Bontonfilm ve své levnější řadě v pondělí 19. července 2010 nabídne skvěle obsazenou, ovšem méně skvěle hodnocenou komedii Hledáme Ydol za 69,- Kč. Zdá se, že v dnešním světě chce být slavný úplně každý. A díky celosvětovému fenoménu reality show se jím také doslova každý může stát.

Jak vypadá ideální idol? Jako americký prezident, který na prahu druhého volebního období zjistí, že to na světě chodí úplně jinak?

 

Jako moderátor populární televizní show, který chce svůj pořad oživit šokujícím způsobem?

 

Jako potenciální superstar, která je ještě hloupější, než by se na první pohled mohlo zdát?

 

Režisér filmů Prci, prci, prcičky a Jak na věc uvádí film v hlavní roli s Hughem Grantem, který jako Martin Tweed – zahořklý a sebestředný moderátor nesmírně populárního televizního programu Hledáme Ydol – předvádí skvělý výkon. Tweed, který sám sebe nemůže vystát, přivádí na scénu velmi různorodé soutěžící. Je mezi nimi jižanská kráska Sally, sladká a svůdná před okem kamery, ale úplně jiná ve skutečnosti nebo Omer, neprůbojný soutěžící se zálibou v muzikálových melodiích.

 

Finálová noc začíná, do křesla zvláštního porotce usedá prezident Spojených států a pódium zažije výbušnou show, na kterou národ nikdy nezapomene.

 

Většinou pod 60 procent: Parodie na všechno, co je dnes populárním jenže těch dokazů je moc, je to zdlouhavé a bohužel jen občas ujeté. Mohla to být daleko zajímavější a zábavnější ukázka "přínosu" show a soutěží pro diváky i soutěžící, pokleslosti TV průmyslu, konzumní mládeže a neschopného prezidenta. Takhle je to taková hysterická politicko-mediální satira.

Žánr: Komedie / Hudební

Země původu: USA

Rok vzniku: 2006

Délka: 103 minut

Původní název: American Dreamz

Světová premiéra: 4. března 2006 – USA (Lake County Film Festival)

Režie: Paul Weitz

Scénář: Paul Weitz

Produkce: Kerry Kohansky, Rodney M. Liber, Andrew Miano, Chris Weitz, Paul Weitz

Hudba: Stephen Trask

Kamera: Robert Elswit

Střih: Myron I. Kerstein

Kostýmy: Molly Maginnis

Společnost: Universal Pictures / Depth of Field

Natáčeno: Los Angeles, Kalifornie, USA

Hrají: Hugh Grant (Martin Tweed), Dennis Quaid (prezident Joseph Staton), Mandy Moore (Sally Kendoová), Willem Dafoe (náčelník štábu), Chris Klein (William Williams), Jennifer Coolidge (Martha Kendoová), Sam Golzari (Omer Obeidi), Marcia Gay Harden (první dáma Statonová), Seth Meyers (Chet Krogl), John Cho (Frank Ittles), Judy Greer (Deborah Accordová), Bernard White (Agha Babur), Tony Yalda (Iqbal Riza), Noureen DeWulf (Shazzy Rizaová), Shohreh Aghdashlo (Nazneen Rizaová), Jay Harik (Ali Aziz), Adam Busch (Sholem Glickstein), Haaz Sleiman (kapitán mudžahedínů), Nick Schutt (kameraman), Lisa K. Wyatt (teta Edna), Beau Holden (strýc Fitz), Tim Rhoze (inspicient), Marley Shelton (Jessica), Lawrence Pressman (majordomus v Bílém domě), Aldis Hodge (voják Chuck), Christianne Klein (reportérka v Bílém domě), Chao Li Chi (čínský premiér), Andrew Divoff (čínský tlumočník), James Gleason (novinář), Michael D. Roberts (novinář), Kevin R. Kelly (novinář), a další

Údaje o DVD neznámé:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky, maďarsky, polsky

Titulky: česky, anglicky, bulharsky, maďarsky, polsky, rumunsky

Obraz: barevný 16:9 (podle imdb.com 1,85:1)

Bonus: