Magic Box – Strašidla

Ve středu 18. ledna 2017 nabídne Magic Box za 299,- Kč dalšího zástupce domácí produkce, rodinnou komedii Zdeňka Trošky Strašidla.

Rodina hejkala Huga obývá poklidně starou vilu na pokraji města. Sladký strašidelný život ale změní vpád úředníka Patočky, který má na obecním úřadě ve správě evidenci budov. A jak zjistil, za dům už pěknou řádku let nikdo neplatí nájem a nikdo v něm ani oficiálně nechce bydlet, především proto, že tu straší. Verdikt je nemilosrdný: zaplatit nebo se vystěhovat! Čím však platit, když pan Hugo za hejkání nemá žádnou mzdu a paní Patricie míchá pouze lektvary, po nichž se může člověk proměnit ve zvíře či filmovou divu ale peníze nevyčaruje?

strasidla_01

strasidla_02

strasidla_03

strasidla_04

Nedá se nic dělat, strašidla budou muset do práce a jejich děti – Ester a Eleonor do školy. Naši hrdinové musí zapojit nejen kouzla a čáry, ale také rodinnou soudržnost, lásku a odvahu, aby dokázali přelstít úředního šimla a zvítězit nad nástrahami „obyčejných“ lidí.

Na csfd.cz 40: Kříženec Vodníků v Čechách s komunální satirou se spoustou nepotrestaného zla a herci, jejichž účast v tomhle paskvilu je více než zarážející.

Žánr: Fantasy / Komedie / Rodinný

Země původu: Česká republika

Rok vzniku: 2016

Délka: 107 minut

Kinopremiéra v ČR: 18. srpna 2016

Režie: Zdeněk Troška

Asistent režie: Václav S. Sadílek

Námět: Jiří Kos

Scénář: Marek Kališ, Zdeněk Troška

Produkce: Dana Voláková, Michaela Flenerová, Ivana Lupačová

Vedoucí výpravy: Jan Hoffmann

Hudba: Miloš Krkoška

Kamera: Martin Duba

Druhá kamera: Edita Kainrathová

Asistent kamery: Petr Houdek, Petr Hašek

Střih: Dalibor Lipský

Zvuk: Martin Ženíšek

Kostýmy: Lucie Ulíková, Jana Konečná, Marie Pešková

Masky: Nevena Thielová, Helena Petřinová

Architekt: Martin Martinec

Choreografie: Andrea Trnková

Odborný poradce pro práci se zvířaty: Václav Tomšovský, Lenka Nitschová

Společnost: Fénix Film / TIP Invest / LS Film Production

Hrají: Bronislav Kotiš (Hugo Hejkal), Tereza Kostková (Patricie), Carmen Mayerová (Žofie), Jiří Dvořák (vodník Bubla), Sára Sandeva (víla Jítřenka), Vladimír Polívka (Patočka), Nela Řehořová (Ester), Petr Šimčák (Eleonor), Tereza Bebarová (Karolína), Karel Dobrý (upír Ignác), Václav Postránecký (ředitel školy Toman), Anna Polívková (učitelka Pávková), Petr Nárožný (ředitel divadla Kavka), Matěj Hádek (režisér Málek), Jana Bernášková (tanečnice Jana), Martin Pechlát (učitel matematiky Jůza), Petr Čtvrtníček (otec Káji Poláka), Aleš Háma (policista Bedna), Andrea Hoffmannová (paní na úřadě), Pavel Bezděk (Mastný), Pavel Slabý (zvěrolékař Hejl), Andrea Nakládalová (Smutná), Aneta Procházková (spolužačka Hanka), Matěj Kraus (spolužák Pája), Matěj Vlček (spolužák Kája), Vladěna Havlíčková (spolužačka Věrka), Bivoj Kudělka (chasník Bivoj), Jitka Sedláčková (paní Sedláčková), Simona Včalová (paní Voráčková), Jiří Bláha (klavírista Habr), Petr Cemper (spolužák), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 česky

Titulky: česky pro sluchově postižené

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9

Bonus: žádný