ABC – Port Royale

Ani 4. srpna 2009 nechybí na pultech další levně vydávaná hra pro PC s logem časopisu ABC, tentokrát je to špičková obchodně-budovatelská strategie ze zlatého věku pirátů a bukanýrů Port Royale za 49,- Kč.

Dokážete si představit, co se honí hlavou námořníka, když se blíží piráti a na lodi kde sloužíte je spousta zlata pro španělskou královnu? A co hůř, jste uprostřed Atlantiku? 

 

Na obrovské ploše oceánu vás jako námořníka čeká obrovská spousta dobrodružství, bojů a honba za poklady. Sami se rozhodnete, zda být poctivým obchodníkem a budovat své prosperující impérium, či "snadno" zbohatnout v úloze piráta a stát se obávaným postrachem Karibiku.

 

Hru začínáte jako neznámý mladík v jednom malém městečku v Novém světě. Ve kterém to bude, záleží na národnosti – zdali jste Španěl, Angličan, Francouz či Holanďan. V majetku máte drobnou sumu peněz a jednu loď. Od této chvíle Váš osud záleží jen na Vašem rozhodnutí. Celá rozsáhlá oblast Karibiku, která obsahuje na 60 městeček všech národností, funguje zcela samostatně. Noví osadníci přijíždějí do měst, obchod všemožným zbožím probíhá čile, piráti loupí a velmoci mezi sebou občas válčí. 

 

To jak zasáhnete do dohoto fungujícího světa je jen na Vás – zda to bude jako obchodník, či jako pirát přepadávající obchodníky a později prodávající uloupené zboží. Nebo jestli se stanete bukanýrem ve službách vlasti, anebo taky jiného národa, a budete lovit nepřátelské lodě a získávat tak respekt a oblibu. Další možností je stát se nájemcem obytných domů a/nebo vlastníkem manufaktur a plantáží. 

 

– více než 20 druhů lodí

– propracované 3D námořní bitvy

– různé typy zbraní a střeliva

– na výběr ze dvou scénářů: poctivý obchodník nebo bukanýr  

 

Technické požadavky:

– operační systém: Windows XP SP2/Vista

– procesor: Intel/AMD 1.5 GHz

– operační paměť: 256 MB

– grafická karta: GeForce 4MX/Radeon 9200

– zvuková karta: DirectX kompatibilní

– pevný disk: 500 MB

– příslušenství: CD-ROM, myš, klávesnice

– síťová hra: LAN

 

Integrované grafické karty a grafické čipy (Intel, Sis aj.) na noteboocích nejsou podporovány.

 

Hra je dodávána v původním znění s českými titulky.

 

Manuál ke hře je přiložen v elektronické podobě na médiu.