Magic Box – Tajemství divadla Sklep

Ve čtvrtek 26. ledna 2017 nabídne Magic Box za 99,- Kč dokument o jednom divadelním fenoménu Tajemství divadla Sklep. Aneb Manuál na záchranu světa.

Celovečerní dokumentární film Olgy Dabrowské o legendárním divadelním spolku jménem Sklep.

Náš film bude vyprávět o tajemství Divadla Sklep, o jeho historii i současnosti a sledovat principy jeho obdivuhodně dlouholeté existence a soudržnosti. Samozřejmě bude také portrétovat jeho výrazné osobnosti, za všechny jmenujme otce zakladatele Davida Vávru a Milana Šteindlera, dále pak Tomáše Hanáka, Václava Marhoula, Aleše Najbrta, Evu Holubovou či Jiřího Macháčka. Mnoho osobností z řad herců, muzikantů a režisérů, které zde od roku 1971 začínaly svoji uměleckou dráhu, fungují v dnešním kulturním a mediálním světě jako úspěšní a oblíbení solitéři. Doufáme, že ti, co tuto skutečnost netuší, se díky našemu filmu dozvědí nové souvislosti a současně proniknou do tvorby a poetiky jedné ze stálic divadelního světa, která letos oslaví 45 let své existence.



Dokumentární film je poctou jedinečnému fenoménu, který letos oslaví 45 let od svého vzniku. Snímek vyprávějící o tajemství Divadla Sklep, o jeho historii i současnosti, sleduje principy jeho dlouholeté existence a soudržnosti. Portrétuje jeho výrazné osobnosti, za všechny jmenujme otce zakladatele Davida Vávru a Milana Šteindlera, dále pak Tomáše Hanáka, Václava Marhoula, Aleše Najbrta, Evu Holubovou či Jiřího Macháčka. Mnoho osobitých herců, muzikantů a režisérů, zde od roku 1971 začínalo svou uměleckou dráhu a dodnes fungují v dnešním kulturním a mediálním světě jako úspěšní a oblíbení solitéři.

Na csfd.cz 76: Oslava divadla, které má své zaryté fanoušky stejně jako fanatické odpůrce. Bylo by třeba mnohem většího prostoru, spousta událostí a osob je trestuhodně opomenuta.

Žánr: Dokument

Země původu: Česká republika

Rok vzniku: 2016

Délka: 97 minut

Kinopremiéra v ČR: 5. května 2016

Režie: Olga Dabrowská

Námět: Ivo Krátký, Olga Dabrowská

Scénář: Olga Dabrowská

Produkce: Petr Koza

Hudba: Ivan Acher

Kamera: Diviš Marek

Střih: Jakub Voves

Zvuk: Jiří Klenka

Společnost: BioArt Production / Česká televize

Hrají: David Vávra, Milan Šteindler, Tomáš Hanák, Tomáš Vorel st., Jiří Fero Burda, Ondřej Trojan, Václav Marhoul, Eva Holubová, Lenka Vychodilová, Tereza Kučerová, Jana Kušiaková, Jan Dvořák, Erazim Kohák, a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 česky

Titulky: česky pro sluchově postižené, anglicky

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9

Bonus: Nepoužité scény, Trailer, TV upoutávky