Blue Sky Film – Bez úniku

Tak to dopadá, když člověk dopředu zná jen český název a žádné detaily. Pak totiž neví nic. A možná je to záměr. Možná naděje, že člověk neví a má alespoň nějakou naději. Blue Sky Film ve čtvrtek 22. července 2010 ve slim krabičce nabízí za 69,- Kč další titul řady Edice strachu a krve s názvem Bez úniku. Někde uváděn s názvem Pokoj smrti, v zahraničí občas jako No Exit, občas jako Breathing Room. Veškeré maskování ovšem nezabrání hodnocení od 25 do 40 procent…

Reklamní slogan užívá silných slov:

Myslíte, že ohraná variace na známý horor SAW již nemá co nabídnout? Že ani nemůže? V tomto mrazivém snímku půjde o čirou hrůzu. Nejsou zde ale zapotřebí žádná monstra, neboť i člověk sám o sobě dokáže být v krajních situacích dostatečně zvrhlý a odporný. Myslíte, že jste viděli všechno? Mýlíte se.

 

Když jde o život, kašli na pravidla. Chcete zažít stejný pocit, jako když jste sledovali SAW nebo KOSTKU? Reality horor bez úniku vás vezme zpět. Tonya a dalších třináct lidí je uneseno a donuceno bojovat o své životy.

 

Tonya se probudí na neznámém místě u mrtvoly. Ve vedlejší místnosti najde třináct zcela neznámých lidí. Vypadá to, že jediným společným znakem jsou pro ně vězeňské obleky a obojky na jejich krcích. Jenže od tajemného muže z obrazovky se dozví, že jsou součástí šílené hry a jejich úkolem je dodržovat pravidla a řešit hádanky…

 

Na svobodu se může dostat jen jeden z nich. Situaci komplikuje oznámení, že mezi sebou mají násilníka, vraha a pedofila.

Pokaždé, když zhasne světlo, někdo z hráčů se stane obětí vraždy. Každá mrtvola ale odhaluje další z pravidel této zvrácené hry. Podaří se skupině pod vedením „osmičky" Leeho vyřešit, kdo je vlastně vrah?

 

Klidně by se to mohlo jmenovat Saw LXIV. Šíleně laciná variace, která si nehraje na žádnou logiku a psychologii. Úmorná nuda, pitomá kamera, otravné charaktery, eliminace ve tmě nebo mimo záběr, spousta keců a zprasený závěr.

Žánr: Horor / Mysteriozní / Thriller

Země původu: USA

Rok vzniku: 2008

Délka: 89 minut

Původní název: Breathing Room

Režie: John Suits, Gabriel Cowan

Scénář: Gabriel Cowan, John Suits

Produkce: Kerry Johnson Bailey, Gabriel Cowan, Bryce Gerlach, Morgan Riehl

Hudba: Chris Kidd, Kari Rae Seekins, Karl Suits, Tim Ziesmer

Kamera: Gabriel Cowan, John Suits

Střih: John Suits

Společnost: New Artists Alliance / BIG Pictures / Imagination Worldwide

Natáčeno: Azusa, Kalifornie, USA / Los Angeles, Kalifornie, USA

Hrají: Ailsa Marshall (14 – Tonya), Michael McLafferty (8 – Lee / dvanáctá mrtvola), David Higlen (5 – Harry), Brad Culver (6), Kim Estes (10 – Henry), Keith Foster (host), Stevens Gaston (13), Austin Highsmith (11), Terri Marsteiner (3), Jeff Atik (1 – Charlie), Eve Sigall (4- Rothie), Sara Tomko (9), Bryce Gerlach (2 – operátor), Steve Cembrinski (0 – Robert / vědec), Brandon Stacy (2 – nová místnost), Jessica Natalie Smith (Henryho vnučka), Eric Lindley (mrtvola s larvami), Patti O’Donnell (sedmá mrtvola), a další

Údaje o DVD neznámé:

Zvuk: Dolby Digital anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný 16:9 (podle imdb.com 1,85:1)

Bonus: