Filmag zábava – Americký kickboxer

To se nám to sešlo… Nejdřív sám Rocky, poté v ringu pod dohledem Gene Hackmana a teď nabízí další variaci Filmag v pátek 19. března 2010 za 45,- Kč v ediční řadě Zábava. Film Americký kickboxer je údajně klasická bojová akčňárna, která vychází ze stejného modelu, jako právě slavný Rocky. Ovšem hodnocení na rozdíl od slavného vzoru nic moc, v zahraničí sotva přelézá 30 procent, u nás doma ještě hůř.

B. J. Quinn je na vrcholu sil – právě se stal mistrem světa v kickboxu a daří se mu také v soukromém životě. Jenže na oslavné párty dojde k potyčce, když je jeho partnerka obtěžována.

Po křivém svědectví jeho největšího protivníka Denarda se však B. J. rázem ocitá ve vězení a navíc mu zakážou bojovat. Když ho pustí na svobodu, stará rivalita opět vypukne. Jeho kamarád Chad chce Denarda porazit, skončí ale v nemocnici. Denard poté vyzve Quinna na souboj o sto tisíc dolarů. Ten výzvu přijme a musí se opět naplno vrhnout do tréninku, aby mohl v ringu vybojovat největší souboj svého života.

Žánr: Akční / Sportovní

Země původu: USA

Rok vzniku: 1991

Délka: 88 minut

Původní název: American Kickboxer

Režie: Frans Nel

Scénář: Emil Kolbe

Produkce: Sudhir Pragjee, Anant Singh, Sanjeev Singh

Hudba: Frank Becker

Kamera: Paul Morkel

Střih: Renée Engelbrecht

Společnost: Distant Horizons / Global Pictures

Natáčeno: Jižní Afrika

Hrají: John Barrett (B. J. Quinn), Keith Vitali (Chad Hunter), Terry Norton (Carol), Brad Morris (Jacques Denard), Ted Le Plat (Willard), Michael Huff (Robert Bentley), Len Sparrowhawk (Bob Wiser), Roger Yuan (Howard), Evan J. Klisser (Jason), Gavin Hood (Ken), Patrick Lyster (státní zástupce), Larry Martin (soudce), Gary Chalmers (zástupce), Frank Notaro (doktor), Tootsie Lombard (zdravotní sestra), Jeff Fannell (Dick), Alex von Reumont (Jerry), Michael Megrian (komentátor), Alex Mathieson (rozhodčí), Peter Ucko (rozhodčí), Tom Agnew (Adrian Holligan Sr.), Judd Lasarow (Adrian Holligan Jr.), Zia Garfield (Daley Adams), Graham Clarke (Alex Bone), Deon Stewardson (sportovní redaktor), Caroline Smart (Doreen), a další

 

Údaje o DVD:

 

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL 4:3 (1,33:1)

Bonus: ?