Magic Box – Lichožrouti

V pátek 7. dubna 2017 i společnost Magic Box nabízí něco z domácí tvorby, za 199,- Kč posílá do prodeje animák Lichožrouti. Držte si ponožky!

Ahoj, já jsem Hihlík a jsem Lichožrout. Víte, kdo jsou to Lichožrouti? Určitě se vám občas ze šuplíku ztrácejí ponožky! A víte proč. Protože my Lichožrouti se vašima ponožkama živíme. Ale vždycky vám sníme jen jednu! Tu lichou. Nikdy nevezmeme celý pár. My se s vámi o vaše ponožky spravedlivě dělíme. Vy jednu, my jednu. To je fér, ne?

Uvidíte, že být Lichožrout je jedno velké dobrodružství. Najít svou rodinu, ochránit ji a naučit se žít s vámi lidmi, to chce odvahu. A tu my máme. Nejsme totiž žádní fuskáči. Jsme Lichožrouti!“

Rodinný animovaný dobrodružný film o radostech a strastech zlodějů ponožek – LICHOŽROUTŮ a jejich soužití s námi lidmi. Podle bestselleru spisovatele Pavla Šruta a výtvarnice Galiny Miklínové.

LICHOŽROUTI jsou malí tvorové, kteří žijí s námi lidmi a mohou za to, že lidstvu z každého páru ponožek vždy zůstane jen jedna – lichá. Ponožkami se totiž živí!

Osudy hlavních protagonistů LICHOŽROUTŮ a jejich největšího protihráče, podivínského a opuštěného PROFESORA, spojuje příběh hlavního hrdiny, malého LICHOŽROUTA HIHLÍKA, na kterého čekají ve filmu velká dobrodružství. Dny jeho dědy LAMORA, který ho vychoval, jsou u konce a HIHLÍK musí překonat strach, vylézt z okna a vydat se hledat strejdu PADREHO, o kterém neměl doteď ani tušení.  Svou odvahu čerpá z toho, co mu vštípil dědeček – lásky k rodině, dobré výchovy a lichožroutího „desatera“. Ani v novém lupičském domově u mafiánského strýce a dvou poťouchlých bratranců své ideály a zásady neopouští. A to i přesto, že ho zavedou do nebezpečných situací. Když nakonec s těžkým srdcem přeci jen poruší dvě základní lichožroutí pravidla „ Nikdy nevezmeš celý pár“ a „Drž se lidí, ale drž se od nich dál“, pak jenom proto, že věří, že vyčerpal všechny možnosti, aby došel ke svému vytouženému cíli – rodině.

Být LICHOŽROUT je zkrátka jedno velké dobrodružství. Najít svou rodinu, ochránit ji a naučit se žít s lidmi, to chce odvahu. A tu malí zloději ponožek mají. Nejsou totiž žádní fuskáči. Jsou to LICHOŽROUTI!“

S trochou nadsázky se dá říct, že poselství filmu zní: Rodina je nade vše! Drž se té, kterou máš, měj ji rád a dělej vše pro to, aby byla dobrá, protože jinou na tomhle světě mít nebudeš. A je jedno, jestli jsi člověk, nebo LICHOŽROUT!

Na csfd.cz 56 %: Řemeslně výborný film, skvělá animace, oblíbená předloha – a nic. Tuctová a bohužel i nudná podívaná.

Žánr: Fantasy / Dobrodružný / Rodinný / Animovaný

Země původu: Česká republika / Slovensko / Chorvatsko

Rok vzniku: 2016

Délka: 82 minut

Kinopremiéra v ČR: 20. října 2016

Režie: Galina Miklínová

Námět: Pavel Šrut

Scénář: Pavel Šrut, Galina Miklínová

Produkce: Ondřej Trojan

Hudba: Filip Míšek

Písně: Martin Tvrdý

Kamera: Tomáš Sysel

Střih: Vladimír Barák

Zvuk: Jan Čeněk, Richard Müller

Kostýmy: Louise Frogley

Výtvarník: Galina Miklínová

Triková supervize: Petr Horák, Alkay Animation Prague

Společnost: Filmová a televizní společnost TotalHelpArt, T.H.A. / Česká televize / PubRes / Alkay Animation Prague s.r.o. / Filmosaurus Rex

Mluví: Kryštof Hádek (Hihlík), Jan Maxián (Tulamor), David Novotný (Ramses), Ondřej Trojan (Padre), Marek Taclík (Kudla Dederon), Tatiana Vilhelmová (Žiletka), Josef Somr (profesor), Stanislav Zindulka (dědeček), Matěj Ruppert (Vasil), Aleš Najbrt (Čango Škrtič), Václav Koubek (Pepa Padrát), Vojtěch Rohlíček (Rezek), Jaroslav Plesl (policajt 1), Václav Neužil (policajt 2), Jiří Fero Burda (bezdomovec), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 česky, slovensky, 2.0. slovenský audiokomentář

Titulky: česky + slovensky pro sluchově postižené, anglicky

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9

Bonus: žádný