Codi – Řím – Vzestup a pád impéria 4 – Les smrti

Vydavatelství Codi v úterý 10. srpna 2010 pokračuje ve vydávání luxusně baleného dokumentu z dílny History Channel, na pulty dorazí čtvrtý disk ze třináctidílné série o historii Říma. Obálka nese název Řím – Vzestup a pád impéria 4 – Les smrti, prodejní cena 99,- Kč

Když Římská říše během rozšiřování svého území dosáhla až tam, kde je nyní Německo, její legie stály tváří v tvář příslušníkům krvelačných germánských kmenů. V roce 9 našeho letopočtu kmenový náčelník Cherusků Arminius, vychovaný v Římě jako rukojmí pro udržení míru, využil svůj římský vojenský výcvik a v bitvě zmasakroval tři římské legie vedené prefektem provincie Germania Publiem Varem v Teutoburském lese.

 

Les smrti 

 

Tato významná bitva ustavila řeku Rýn jako hranici mezi Římskou říší a vzrůstajícím počtem nepřátel-barbarů. O šest let později, když se generál Germanicus vydal za Rýn, aby odčinil porážku Římanů, nachází hromady kostí a lebky, přibité ke stromům – připomínku vítězství barbarů. Ale v bitvě u řeky Vesery se postavil Arminiovi a zvítězil.

 

 

 

Germanicus zajal Arminiovu těhotnou manželku Thusneldu, která se musela vystavovat na odiv v ulicích Říma, jako symbol jeho triumfu.

 

 

 

Ačkoliv Germanicus zvítězil ještě ve dvou dalších mohutných bitvách, germánské kmeny osidlující pravý břeh Rýna se Římanům nikdy nepodařilo podrobit. 

 

Žánr: Dokument / Historický / Válečný

Země původu: USA

Rok vzniku: 2008

Původní název: Rome – Rise And Fall of an Empir – The Forest of Death 

Světová premiéra: 11. srpna 2008

Délka: 45 minut (44:37)

Režie: Robert H. Gardner 

Scénář: Carrie Gardner, Steven Zorn 

Produkce: Char Gardner, Robert H. Gardner

Kamera: Nick Gardner

Střih: Simonas Slizys 

Společnost: Gardner Films / A&E Television Networks / History Channel

Hrají: Leif Anders (vypravěč)

 

Menu DVD 

 

Údaje o DVD:

Výběr kapitol 

Zvuk: Dolby Digital 2.0 česky

Titulky: žádné

Obraz: barevný PAL DVD5 4:3 (ve skutečnosti 1,78:1)  

Bonus: z nabídky Codi