Universal Music – Elán – Detektívka (CD)

Další z informací, kterou aktuálně nejsme schopni ověřit, je skutečnost, že by dnes v sobotu 31. července 2010 mělo být za 99,- Kč (což by svědčilo o zařazení do edice Zlaté album) z produkce společnosti Universal Music v prodeji CD Elán – Detektívka

Co se o CD psalo: Rok 1986 a bratislavský Elán byl na vrcholu federální slávy. V tehdejších československých rádiích zněly denně jeho hity, na koncerty se prodávaly lístky „pod rukou“ a u mládeže měl až kultovní statut. Prodělal ale změny v sestavě a novinku Detektívka přinesl ve čtyřčlenném obsazení. Vedle Jožo Ráže a Jána Baláže, dvou stabilních štítů, byli v kapele ještě klávesista Martin Karvaš a bubeník Gabo Szabó. Přestože se na nových písních už nepodílel hitmaker Vašo Patejdl, jenž rok předtím vyrazil na sólovou dráhu, dokázala formace některými svými novinkami navázat na slavné hity. 

 

A obal uvádí: 

 

Slovenský Zlatý slavík z 80. let vydal svoje přelomové album v roce 1986. Stalo se jedním z nejprodávanějších alb v tehdejším Československu vůbec, zejména díky "federálním" hitům.

Obsah alba je následující:

01. Tanečnice z Lúčnice

02. Klasika

03. Fero

04. Neobzerajte sa pani Lótová

05. Musíš prísť

06. Guľový blesk

07. Žaba na prameni

08. Sídliskový Indián

09. Neviditeľné dievčatá

10. Detektívka

11. To nemá chybu 

 

Zadní strana