Filmexport Home Video – Slečna matinka

Ve středu 20. září 2017 společnost Filmexport Home Video za 99,- Kč vydává další pamětnickou komedii Slečna matinka. Věra Ferbasová ve čtyřech úlohách v komedii plné převleků.

Pan Klučina, majitel módního salonu, vymyslí se svým reklamním šéfem Muškou neobvyklou věc. Vyšle svoji manekýnku Boženku na cestu republikou v rámci velké reklamní akce. Zveřejní její fotografii, Boženka bude jezdit čtrnáct dnů po republice v modelových kostýmech a kdo ji pozná, dostane vysokou odměnu. Boženka však neustále mění převleky a masky a tak to není jednoduchý úkol.

V horském hotelu v Krkonoších se Boženka, na radu Mušky, který ji doprovází, zapíše jako Martenová. Naneštěstí má v hotelu zamluvené apartmá skutečná paní Martenová a tak dojde k záměně. Za paní Martenovou přijede její nevlastní syn Jan, slavný automobilový závodník vracející se z Ameriky, a protože novou manželku svého otce nezná, pokládá za ni Boženku.

S Janem přijede Daisy, která byla kdysi Muškovou milou. Jeden z hostů, pan Nehasil, tvrdí, že manekýnku Boženku poznal. Do této situace přijede Klučina a snaží se odhalení zabránit. Když Jan zjistí, že Boženka není jeho matkou, požádá ji o ruku, protože se do ní zamiloval. Boženka souhlasí. Muška se znovu smíří s Daisy. Ani Klučina nepřijde o peníze, protože reklamní akce začala ráno a ráno i končila a pan Nehasil odhalil Boženku až večer.

Na csfd.cz 61 procent: Klasická předválečná produkce – mile naivní komedie s řadou výborných herců, jejichž potenciál není plně využitý.

Žánr: Komedie

Země původu: Československo

Rok vzniku: 1938

Délka: 100 minut

Kinopremiéra v ČR: 19. srpna 1938

Režie: Vladimír Slavínský

Asistent režie: Antonín Kubový, Eduard Šimáček

Námět: Vladimír Rohan, Václav Špilar, Karel Tobis, Jára Beneš (opereta Pařížanka)

Scénář: Vladimír Slavínský

Produkce: Jan Sinnreich

Hudba: Jára Beneš

Kamera: Jan Roth

Asistent kamery: Jaromír Holpuch

Střih: Jan Kohout

Zvuk: Josef Zora

Architekt: Štěpán Kopecký

Společnost: Lucernafilm

Hrají: Věra Ferbasová (manekýnka Božena Smolíková), Jindřich Plachta (majitel módního závodu Rafael Klučina), František Krištof-Veselý (reklamní šéf Klučinova závodu Filip Muška), Stanislav Strnad (závodník Jan Marten, zvaný Big John), Theodor Pištěk (továrník Jan Marten, otec Big Johna), Světla Svozilová (Big Johnova nevlastní matka Maruška Martenová), Eva Gerová (Čechoameričanka Daisy Brožová), Jan W. Speerger (továrník Jakub Sesle), Ferenc Futurista (ředitel Nehasil), Josef Bělský (ředitel hotelu Sokolská bouda Želva), Sláva Grossmann (portýr hotelu Sokolská bouda Pěnkava), Fanča Foltová (manekýnka Růža), Eliška Pleyová (manekýnka Zdeňka), Jiřina Sedláčková (manekýnka), Jarmila Beránková (manekýnka Anča), Marie Přikrylová (zákaznice v módním salónu), Emanuel Kovařík (strážník), Jindra Hermanová (Slovenka), Frank Rose-Růžička (automechanik), Julius Baťha (člen sportovního výboru), Karel Třešňák (člen sportovního výboru), Jaroslav Bráška (divák na závodech), Vladimír Smíchovský (divák na závodech), Ferry Seidl (divák na závodech), Karel Faltys (ředitel hotelu), Robert Ford (vrátný bratislavského hotelu), Jan Černý (vrátný v pražském hotelu), Josef Kotalík (vrátný v hotelu), Doďa Pražský (vrchní v horském hotelu), Viktor Socha (číšník v horském hotelu), Jindřich Adolf (zřízenec v horském hotelu), Josef Juhan (podomek ze Sokolské boudy), Milena Velíšková (dívka v auditoriu), Jiří Hron (opilý muž), L. Procházková, Věra Skalská, a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 česky

Titulky: česky pro neslyšící

Obraz: černobílý PAL DVD5 4:3

Bonus: žádný