Magic Box – Masaryk

Ve středu 4. října 2017 nabízí společnost Magic Box za 299,- Kč domácí novinku Masaryk.

Prožil život bohéma, miloval ženy, hudbu, velká gesta. V jeho srdci bojovala nespoutanost extravagantního umělce s povinností a morálkou úředníka, diplomata. Velkou část života procestoval, ale nikdy nezapomněl na zemi, z níž pocházel, na republiku, kterou založil jeho otec Tomáš Garrigue.

Smrt Jana Masaryka je dodnes zahalena tajemstvím. Mnohá tajemství se však skrývají i v jeho životě!

Dramatický příběh, věnovaný osudům velvyslance a pozdějšího československého ministra zahraničí, Jana Masaryka, se vrací do doby těsně před druhou světovou válkou. Ve třicátých letech vrcholí Masarykova diplomatická kariéra, kterou tráví převážně ve Velké Británii, kde se snaží dostat světové mocnosti na stranu Československa.

Muž, oceňovaný jako brilantní řečník, zábavný společník a milovník života, má však i svou temnou stránku. Masaryk hledá únik před svým jménem, před odpovědností i před sebou samým v hýřivém životě, alkoholu a drogách, ale také v neustálém sebetrýznění. Tehdejší velvyslanec v Londýně se najednou ztrácí z veřejného života. Přerušuje kontakt s politickými kolegy i s přáteli. Na několik měsíců mizí, kamsi do Ameriky…

Na pozadí historických událostí se odehrává napínavý životní příběh okouzlujícího, ale nevyrovnaného, sebedestruktivního muže a jeho marného boje o budoucnost vlastní země.

Na csfd.cz 72 procent: Řemeslně zvládnutý film na světové úrovni, vynikající herci, divák neznalý dějin a souvislostí se ale rychle ztratí a přestane chápat.

Žánr: Drama / Životopisný / Historický

Země původu: Česká republika / Slovensko / Německo

Rok vzniku: 2016

Délka: 109 minut

Kinopremiéra v ČR: 9. března 2017 (předpremiéra 25. prosince 2016)

Režie: Julius Ševčík

Druhá režie: Matěj Chlupáček

Asistent režie: Jiří Kačírek, Vanessa Biermannová, Lucie Pardubová

Scénář: Julius Ševčík, Alex Königsmark, Petr Kolečko

Produkce: Rudolf Biermann? Markéta Šalátová, Igor Hudec, Pavel Bicek, Kristýna Bartošová, Klára Skřenková, Johana Hořejší, Josefína Borecká

Hudba: Michał Lorenc, Kryštof Marek – dobová hudba

Kamera: Martin Štrba

Druhá kamera: Marek Brož, Filip Marek, Tomáš Nováček

Asistent kamery: Jan Hrabal, Jakub Vrbík

Střih: Marek Opatrný

Zvuk: Viktor Ekrt

Kostýmy: Katarína Štrbová-Bieliková, Jitka Novotná (vedoucí kostymérka), Paulína Bočková (kostymérka), Aneta Grňáková (kostymérka), Anna Hrušková (kostymérka), Lukáš Neufuss (kostymér)

Architekt: Milan Býček

Společnost: In Film Praha / Česká televize / Rozhlas a televízia Slovenska / ZDF/Arte

Hrají: Karel Roden (Jan Masaryk), Oldřich Kaiser (Edvard Beneš), Jiří Ornest (Tomáš Garrigue Masaryk), Martin Hofmann (tajemník prezidenta Beneše), Zuzana Kronerová (Alice Masaryková), Kateřina Lojdová (Hana Benešová), Ján Greššo (Milan Hodža), Ján Jackuliak (tajemník premiéra Milana Hodži), Dermot Crowley (Lord Halifax), James Flynn (Sir Henry Higgins), Hoji Fortuna (Dr. Sheldon), Joan Blackham (Mrs.Fitsgerald), Gina Bramhill (Annie Higgins), Kevin Clarke (poslanec), Arly Jover (Marcia Davemport), Tim Preece (sir Robert Vansittart), Robert Nebřeský (Jan Bohumír Syrový), Paul Nicholas (Neville Chamberlain), Abigail Rice (sekretářka Chamberlaina), Pierre Peyrichout (generál Maurice Gustave Gamelin), Eva Herzigová (Madla), Zdeněk Sedláček (Jiří Nečas), Jiří Vyorálek (Konrad Henlein), Hanns Zischler (Dr. Stein), Milton Welsh (Georges Bonnet), Emília Vášáryová (Blaženka), Robert Jašków (Emanuel Moravec), Vlado Hajdu (Oskar), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 česky, anglicky, slovenský audiokomentář pro nevidomé

Titulky: česky, česky pro sluchově postižené, slovensky, slovensky pro sluchově postižené

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9

Bonus: teaser, trailer