H.C.E. – Mise 1549: Boj o budoucnost

Z katalogu Hollywood Classic Entertainment přichází v neděli 8. srpna 2010 za 59,- Kč japonský film Mise 1549: Boj o budoucnost. Současní vojáci se musí vrátit 460 let do minulosti, aby zastavili největšího válečníka japonské historie. Co se stane, když se vojáci s dnešními zbraněmi utkají se středověkou armádou? Zmizí historie nebo my?

Při armádním experimentu se stane chyba a japonská speciální výzkumná jednotka pod vedením poručíka Matoby (Kaga Takeshi) se ocitne v roce 1549, v době občanské války. Když se na omyl přijde, rozhodne se Kashima (Eguchi Yosuke) v doprovodu poručíka Kanzakiho (Suzuki Kyoka), který byl za nehodu odpovědný, vypravit do minulosti jako součást záchranné jednotky „Romeo". Mají však pouze 74 hodin a 27 minut na to, aby zachránili nejen život kolegů, ale i celé Japonsko, jemuž hrozí zmizení z časoprostoru….

 

Hodnocení se míhá kolem 50 procent: Remake starého stejnojmenného filmu (1979, Sonny Chiba), který se nevydařil. Příběh je pouhou variací na původní film plný černého humoru, nová verze nebaví, nezaujme, nestrhne. Trošinku to připomíná Tajemnou záři nad Pacifikem, jenže to spíš působí jako parodie. Jednorázová zábava na dovolenou.

Zadní strana obalu 

Žánr: Akční / Sci-fi

Země původu: Japonsko

Rok vzniku: 2005

Délka: 88 minut

Původní název: 戦国自衛隊 1549 / Sengoku jieitai 1549 / Samurai Commando

Světová premiéra: 12. května 2005 – Francie (Cannes Film Market)

Režie: Masaaki Tezuka

Námět: Ryô Hanmura (román "Sengoku jieitai")

Scénář: Harutoshi Fukui, Yasushi Matsuura, Kiyoto Takeuchi

Produkce: Chiharu Akiba, Masayuki Kaibara, Kazuo Kuroi, Toshio Nabeshima, Naoki Sato, Tsutomu Tsuchikawa

Kamera: Osamu Fujiishi

Střih: Schinchi Fushima

Společnost: Aries / Kadokawa Eiga K. K. / Sengoku jieitai 1549 Seisaku Iinkai

Natáčeno: Japonsko

Hrají: Yôsuke Eguchi (Yusuke Kashima), Kyôka Suzuki (Rei Kanzakiová), Haruka Ayase (Nohime), Masatô Ibu (Dohsan Saito), Hoshi Ishida, Takeshi Kaga (Tsuyoshi Matoba/Oda Nobugana), Kazuki Kitamura (Shichibe Iinuma), Kôji Matoba (Yoda), Akiyoshi Nakao (Tohsuke), Katsuhisa Namase (Akihiko Mori), Tomoya Nanami (Nagamine), Daisuke Shima (Mikuni), Shin Takuma (Koroku Hachisuga), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 japonsky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD5 16:9 (podle dostupných zdrojů 1,78:1)

Bonus: upoutávka