Bohemia Motion Pictures – Legenda o drakovi

Ve čtvrtek 19. října 2017 přichází společnost Bohemia Motion Pictures za 299,- Kč s dnes již poněkud netradičním titulem, nabízí ruské fantasy Legenda o drakovi (v některých databázích vedeno pod názvem Dračí princ). Láska je silnější než osud.

Královská svatba je v plném proudu, když tu se náhle objevuje drak a unese nevěstu, princeznu Miroslavu, na opuštěný ostrov. Tam ji, v kobkách svého hradu, drží bez vědomí, co bude dál. Jediným jejím společníkem se stává záhadný mladý muž, který ji navštěvuje. Ale kdo to je a jak se dostal na drakův opuštěný ostrov? Pravdu se Miroslava dozvídá až příliš pozdě.

Na csfd.cz 71 procent: Výtvarně nádherná variace na Krásku a Zvíře, inspirovaná mnohými young-adult filmy, a přesto kovatelná.

Žánr: Dobrodružný / Fantasy / Romantický

Země původu: Rusko

Rok vzniku: 2015

Původní název: Он – дракон

Světová premiéra: 3. prosince 2015 – Rusko

Délka: 102 minut

Režie: Indar Džendubajev

Námět: román Rituál

Scénář: Marina Ďjačenko, Sergej Ďjačenko, Indar Džendubajev, Alexej Arseňev

Produkce: Igor Caj, Timur Bekmambetov, Natalja Smirnova, Marija Zatulovskaja, Jakov Gordin, Vessela Bannzurkova, Antony Tanev

Hudba: Simon „King“ Finley

Kamera: Sergej Trofimov

Střih: Maria Likachčjova

Kostýmy: Marina Ananeva, Irina Lunina

Společnost: Bazelevs Production / Mindstream Productions / Splendid Film

Natáčeno: Bulharsko / Rusko

Hrají: Matvej Lykov (Arman), Marija Pojezžajeva (princezna Miroslava), Stanislav Ljubšin (kníže), Ieva Andrejevaite (Jaroslava), Petr Romanov (Igor), Andrej Lebedinskij (kočí), Marta Timofejeva (dcera Miroslavy a Armana), Ivo Gospodinov (Arman v dětském věku), Jegor Zubarčuk (otec Armana), Viktoria Runcova (nevěsta 1), Anastasia Dubrovina (nevěsta 2), Aljona Čechova (nevěsta 3), Darja Dubnikova (Nevěsta – drakova oběť), Ljubov Firsova (matka nevěsty), Jurij Gorin (otec nevěsty), Jola Saňko (stařena), Andrej Bur (Viking), Viktor Koroljov, Vladimir Kropotov, Vjačeslav Čepurčenko, Alexandr Cjoma, Alexandr Lučinin (Igorův děda), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 rusky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9 (2,35:1)

Bonus: žádný