Blue Sky Film – Mateřská posedlost

Společnost Blue Sky Film ve čtvrtek 12. srpna 2010 nabídne ve slim krabičce za zvýhodněných 69,- Kč další televizní titul řady Edice napětí s názvem Mateřská posedlost, který české filmové databáze znají pod jménem Mateřské pouto. Strach ze samoty – intriky, lži, vydírání – udělá cokoli, jen aby měla dceru sama pro sebe.

Nemá šanci se osamostatnit, najít známost nebo změnit zaměstnání. Její matka je na ní chorobně závislá…

Atraktivní třicátnice Lily Stanlerová slaví úspěchy v zaměstnání, ale ve svém soukromém životě naráží na mnohá úskalí. Nemá ani kapku štěstí v lásce.

 

Hlavní příčinou jejích milostných nezdarů a ztráty soukromí je psychicky labilní matka Inez, která je na své dceři nezdravě závislá. Poté, co Inez před lety opustil manžel, zanevřela na muže, ve všem spoléhá na svou dceru a snaží se ji od jakýchkoli vztahů odradit. Je totiž osobou, která bude svou dceru bezmezně milovat celý život, ale také jí dává pocítit provinilost, když se Lily schází s někým jiným.

 

Když do života Lily vstoupí sympatický kolega Larry, je brzy zřejmé, že jeden je pro druhého jako stvořený. Inez ovšem začne okamžitě spřádat síť intrik a lží, aby zničila dceřin vztah.

Manipulující matka chce mít Lily za každou cenu jen pro sebe.

 

Nikde nad 50 procent: Typický béčkový nudný televizní film s jasnou zápletkou a vyvrcholením na lenivé víkendové odpoledne.

Zadní strana obalu 

Žánr: Drama / Mysteriozní / Thriller

Země původu: USA

Rok vzniku: 2008

Délka: 95 minut

Původní název: Maternal Obsession / Her Only Child

Světová premiéra: 15. května 2008 – Francie (Cannes Film Market)

Režie: Douglas Jackson

Scénář: Mary Weinstein, Christine Conradt

Produkce: Tom Berry, Neil Bregman, Pierre David, Louis A. Massicotte, E. Andrew Pecs, Stefan Wodoslawsky

Hudba: Richard Bowers

Kamera: Bert Tougas

Střih: Chantal Lussier

Kostýmy: Suzana Fischer

Společnost: Lance Entertainment

Natáčeno: Ottawa, Ontario, Kanada

Hrají: Nicholle Tom (Lily Stanlerová), Gwynyth Walsh (Inez Stanlerová), Cameron Daddo (Larry Nowack), Kim Bubbs (Joanna), Mark Camancho (pan Jorris), Allison Graham (hosteska), Martin Thibaudeau (Michael), Craig Thomas (Roger), Linda Smith (Lydia), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL 16:9

Bonus: žádný