DVD edice – Cesta do hlubin země Prométhea

Další titul z DVD edice pro měsíc září s neznámým datem vydání je televizní fantasy Cesta do hlubin země Prométhea, nejspíš za 49,- Kč. Silná armáda proti jednomu mladému muži a jeho bájnému meči. Na pultech od pátku 3. září 2010.

Příběh mladého muže Magnuse, který je vyvolen k tomu, aby dostal svůj lid zpět do zaslíbené země – do země Prométhea. Král Zane se dozví o jeho úkolu a vyšle bojovníka Kronina aby jej zabil.

 

Princezna však tento záměr odhalí a předá Magnusovi na jeho ochranu meč svých předků. Ten patřil Dradenovi, nebojácnému a silnému válečníkovi, který tímto mečem pobil přes tisíc královských vojáků.

Jeho poslední slova byla „Můj duch sestoupí na mocného bojovníka mezi vámi a povede svůj lid k tomu, aby zničil naše utlačovatele a odvedl nás do svaté země, Prométhey"

 

Těžko soudit, zda film odpovídá očekávání podle komicky klišoidní upoutávky, na imdb.com zatím nenasbíral ani 5 hlasů potřebných k tomu, aby se ukázalo nějaké skóre.

Žánr: Dobrodružný / Akční / Fantasy

Země původu: USA

Rok vzniku: 2010

Délka: 84 minut

Původní název: Journey to Promethea

Režie: Dan Garcia

Scénář: Dan Garcia

Produkce: Dan Garcia, Deidre LaCasse, Michael Thompson

Hudba: Andrew Markus

Kamera: John Lands

Společnost: DMG Holdgins

Natáčeno: Covington, Louisiana, USA / Hammond, Louisiana, USA

Hrají: Marcelle Baer (Harin), Drew Battles (Grado), Gabe Begneaud (Draden), Karen Bramen (vykladačka osudu), Joanna Cole Battles (matka), Joel Davis (voják zla #1), Michael DiPrizio (voják), James DuMont (Arden), Debby Gaudet (Esmae), Jessica Heap (Aria), Judy Henderson (Thea), Louis Herthum (Ari), Garrett Hines (královská stráž), Natacha Itzel (Derja), Jerry Katz (mudrc), Kennon Kepper (mladý rytíř), Kirk Kepper (voják #2), Armando Leduc (smějící se voják), Mike Mayhall (rytíř ze země Promethea), Caleb Michaelson (Binon), Jill Miller (Emiline), Lacey Minchew (Sina), Wayne Douglas Morgan (voják #1), Sam Murphy (Magnus), Cherie Thibodeaux (králova milenka), Drew Rin Varick (Gydro), Billy Zane (král Laypach), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: žádné

Obraz: barevný PAL DVD5 16:9 (podle imdb.com 1,85:1)

Bonus: trailery