Europe Production – Hokejová máma

Tak tu máme jednu horkou aktualitu, vydavatelství Europe Production již zítra v úterý 10. srpna 2010 posílá na pulty příspěvek do edice Komedie, vychází Hokejová máma za 69,- Kč. Kanadské komediální drama vypráví o sympatické Paule, která sama vychovává syna, a jejíž velkou vášní je lední hokej. Rozhodne se postavit ženský hokejový tým, stane se jeho koučem i hvězdou, ale díky tomu ji čeká zásadní životní rozhodnutí…

Paula je úspěšná hokejová hráčka, která má těsně před olympiádou. Bohužel pro ni se na olympiádu kvůli autonehodě matky a syna nedostane. Paula se rozhodne zanechat aktivního sportu, najde si práci a věnuje se svému synovi. S kolegy v práci ale nevynechá jediný důležitý zápas.

 

 

Občas navíc po práci pro uvolnění zaskakuje tajně za muže v místním hokejovém týmu. Když se to však rozkřikne, je terčem vtipů a legrácek právě od družstva, proti kterému místní klub hraje.

 

Paula není jen tak obyčejná kuchařinka, ale bojovnice. Je přesvědčena o tom, že ženy nejsou na ledě o nic horší, než muži a tak se nechá vyprovokovat k uzavření na první pohled šílené sázky. Muži versus ženy na ledě. Je přece na čase, aby to holky chlapům konečně nandaly.

 

Paula má celkem čtyři týdny na to, aby vytvořila ženský tým pouze z místních žen v okruhu 200 mil.  Sázka se rychle rozkřikne mezi lidmi a rozdělí celé město na dva tábory.

 

Avšak sestavit ženský tým není tak snadné jak by se na první pohled zdálo. V sázce je mnoho, nový partner Steve, který o tom neví. A také syn, který se cítí být opuštěný kvůli hokejovému šílenství, a nechce s ním mít nic společného.

 

 

Je tu ale hlavně Paulina víra v to, že dokáže vzdorovat svému osudu… Stává se koučem i hvězdou nového týmu, jenže stojí před zásadním životním rozhodnutím…

 

V tomto komorním rodinném filmu si zahrála spousta známých tváří. V roli Pauly zazářila Jessalyn Gilsig známá především z TV seriálu Nip/Tuck u nás pod názvem Plastická chirurgie s.r.o. V další roli se objevil Jason Priestley známý především dívkám ze seriálu Beverly Hills 90210. Hvězdné trio uzavírá matka hlavní představitelky Margot Kidder, známá hlavně z filmů o Supermanovi, kde ztvárnila druhou hlavní roli, reportérku  Lois Laneovou.

 

 

V zahraničí alespoň těsně pod 50 procent (někteří film srovnávají s i u nás již vydanou Nakládačkou s Paulem Newmanem), u nás nemilosrdně 27: Kanado, za co? Označení komedie moc nesedí, smát se vcelku není čemu. Ohrané téma střetu ženského outsidera s mužským favoritem je zpracováno dost diletantsky a srdce každého fanouška musí krvácet nad tím, jak si tvůrci představují hokejové zápasy.

Žánr: Komedie / Drama / Sportovní

Země původu: Kanada

Rok vzniku: 2004

Délka: 89 minut

Původní název: Chicks with Sticks

Režie: Kari Skogland

Scénář: Don Truckey

Produkce: Nancy Laing, Debbie Nightingale, Christina Willings

Hudba: George Blondheim, Norman Orenstein

Kamera: Paul Tolton

Střih: Jim Munro

Kostýmy: Alisa Krost

Společnost: Earth to Sky Pictures / The Nightingale Company

Natáčeno: Calgary, Alberta, Kanada

Hrají: Jessalyn Gilsig (Paula Taymoreová), Peter Outerbridge (Curt Bonner), Juliette Marquis (Felicity Carelliová), Michie Mee (Heather Desmondová), Tanya Allen (Kate Willingsová), Beverley Mahood (zpěvák), Jason Priestley (Steve Cooper), Margot Kidder (Edith Taymoreová), Andrew Chalmers (Stewart Taymore), Pascale Hutton (Charlene Manski), Kevin „Kruchkywich" James (Ross Taymore), Brad Turner (Vic Duguay), Kurtis Sanheim (Jimmy), Andrew Krivanek (Dále), Shaun Johnston (Luke), Valerie Pearson (Doris), Chantal Perron (Brigitte Peronová), Vanessa Holmes (Brenda Pullmanová), Natassia Malthe (Marcie Rutledgeová), Colin A. Campbell (Brent), Chris Lozanski (Garrett), Ron Stern (Ringer), Sherry Lynn Friesen (Vicova manželka), Brandon Firla (Alex Perkins), Dee Bateman (trenér), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 česky

Titulky:  

Obraz: barevný PAL DVD5 4:3

Bonus: Fotogalerie, Trailer