Sony – Nedívej se dolů

Dalším titulem od Sony má být v pátek 20. srpna 2010 televizní drama Nedívej se dolů. Cena jako vždy buď 60,- nebo 70,- . Strach z výšek vyvolaný tragickou smrtí sestry je branou do pekla nočních můr, halucinací a smrti.

Na počátku napínavého příběhu je tragická nehoda, kdy se sympatická Rachel, fotografovaná přítelem na vysokém útesu, opře o zábradlí, které se pod ní uvolní a ona se zřítí dolů. Její smrt nese těžce zejména její sestra Carla Engel, která cítila povinnost se o ni starat a ochraňovat ji.

Začíná mít v noci těžké sny, v nichž se její sestra vrací a obviňuje ji ze své smrti. Navíc se u ní probouzí panická hrůza z výšek. Její duševní stav začíná ovlivňovat její vztah s manželem Markem a také ji připraví o práci reportérky, když se zhroutí uprostřed rozhovoru s významným senátorem.

Na Markovo naléhání souhlasí Carla s nutností léčby a obrátí se na doktora Paula Sadowskiho, odborníka na akrofobii, tedy panický strach z výšek, jehož Mark objevil pomocí internetu. Sadowski pracuje s novou metodou léčby a zařadí Carlu do experimentální terapeutické skupiny podobně postižených lidí. Tady je žena nucena postavit se nejen strachu z výšky, ale také analyzovat svůj vztah k sestře.

Jenže pak náhle začnou členové její skupiny jeden po druhém umírat rukou neznámého vraha a v Carle se probouzí podezření, že nehoda sestry nebyla tak úplně nehodou a skutečnou obětí se měla stát ona.

Opět televizní průměr: Nedívejte se, jedno jestli nahoru nebo dolů, je to jedno velké nic. Nenechte se nalákat jménem Wese Cravena, je pouze spoluproducentem. Předvídatelný příběh plný klišé. Na televizi to ujde, ale pokud netrpíte závratí, nic vás nepřekvapí.

Žánr: Thriller / Horor

Země původu: USA

Rok vzniku: 1998

Délka: 86 minut

Původní název: (Wes Craven Presents) Don’t Look Down

Světová premiéra: 29. října 1998 – USA

Režie: Larry Shaw

Scénář: Gregory Goodell

Produkce: Ted Babcock, Wes Craven, Richard Fischoff, Marianne Maddalena, Ron McGee, Peter Sadowski, Robert M. Sertner, Erik Storey, Randy Sutter, Frank von Zerneck

Hudba: J. Peter Robinson

Kamera: David Geddes

Střih: Michael D. Ornstein

Kostýmy: Carla Hetland

Společnost: Craven-Maddalena Films / Von Zerneck Sertner Films

Natáčeno: University of Northern British Columbia, Prince George, British Columbia, Kanada / Vancouver, British Columbia, Kanada

Hrají: Megan Ward (Carla Engelová), Billy Burke (Mark Engel), Angela Moore (Jocelyn), William McDonald (Ben), Kate Robbins (Hallie), Aaron Smolinski (Zachary „Zak" Carter), Terry Kinney (Dr. Paul Sadowski), Tara Spencer-Nairn (Rachel), Bob Morrisey (detektiv Yerxa), Benz Antoine (Luther), Britt McKillip (mladá Rachel), Carly McKillip (mladá Carla), Maria Herrera (Dr. Hagertyová), John Treleaven (senátor Billings), Klodyne Rodney (knihovnice), John Innes (ministr), Brent Sheppard (muž ve výtahu), Dean Wry (holka), Harris Allan (kluk), a další

Údaje o DVD neznámé:

Zvuk:

Titulky:

Obraz: barevný 4:3 (podle imdb.com 1,33:1)

Bonus: