DVD HIT – Divoký Mesiáš

Na obalech čerstvě vydávaných titulů InterSonicu se objevily upoutávky na další kousky z řady DVD HIT. V ediční řadě Svět festivalů s číslem 21 to bude film Divoký Mesiáš za 59,- Kč. Pravdivý příběh uznávaného léčitele, z něhož se vyklube vůdce sekty, kterého je ale velmi těžké usvědčit – jeho příznivci přes svoje utrpení zarytě mlčí… Vyšlo ve středu 28. srpna 2010. Slíbil jim lásku a ochranu, nalezli utrpení a bolest. Nebezpečný manipulátor, jeho 8 žen a 28 potomků.

Kdo by neznal známého léčitele Moiseho? Seznamuje se s ním i žena zákona Paula Jacksonová a se svým kolegou ho občas navštěvuje. Charismatický (a přitom ďábelský) Moise bydlí v odlehlé oblasti a řídí se vlastními principy, které v osadě ortodoxně dodržuje.

 

Pro život s ním se rozhodla i skupina, složená osmi žen a dvaceti osmi dětí. Obdivují ho a jsou ochotní řídit se jeho pravidly. Život v táboře působí navenek bezproblémově až do okamžiku, kdy policie najde na cestě zbičovanou ženu.

 

Jde o jednu z žen z komunity a Paula se snaží ji v nemocnici vyslechnout. Žena přizná, že ji zbil Moise, ale prý proto, že si to zasloužila. Neustále se ho zastává a víc odmítne vypovídat.

 

Policie začne s oficiálním vyšetřováním. Paula se chce dozvědět, co se vlastně ve skutečnosti v osadě odehrává. Objeví dokonce mrtvolu rituálně zabitého dítěte. Jenže nikdo z komunity není ochotný cokoli prozradit, každý má z Moiseho respekt a strach. Paula tuší, že Moise není žádný léčitel, ale obyčejný manipulátor a vůdce sekty. Nebezpečný muž použije jakékoli prostředky, aby donutil své ovečky k poslušnosti.

 

Jak tedy získat potřebné důkazy, aby bylo možné nebezpečného muže usvědčit?

Hodnoceno mezi 60 až 70 procenty: Nenápadný filmový příběh o charismatickém demagogovi, který psychicky i fyzicky týrá své ovečky, se nevyhýbá zobrazení krutosti a násilí. Stejně nenápadně se vryje do paměti.

Zadní strana obalu 

Žánr: Drama / Thriller

Země původu: Kanada / Velká Británie

Rok vzniku: 2002

Délka: 92 minut

Původní název: Savage Messiah

Světová premiéra: 26. dubna 2002 – Kanada

Režie: Mario Azzopardi

Scénář: Sharon Riis

Produkce: Jamie Brown, Irene Litinsky, Michael Prupas, Bernard Zukerman

Hudba: Haim Frank Ilfman

Kamera: Serge Ladouceur

Střih: Mike Lee

Kostýmy: Mario Davignon

Společnost: Astral Films / Bernard Zuckerman Productions / Corus / Movie Central Network / Movie Network, The / Muse Entertainment Enterprises / Series+ / Showcase / Studio Eight Productions

Natáčeno: Mirabel, Québec, Canada

Hrají: Polly Walker (Paula Jacksonová), Luc Picard (Roch ‚Moïse‘ Thériault), Isabelle Blais (Lise), Isabelle Cyr (Danielle), Julie La Rochelle (Suzette), Pascale Montpetit (Marie-Claude), Elizabeth Robertson (Magdalene), Domini Blythe (Gayle), John Dunn-Hill (stařec na farmě), Kyra Azzopardi (Alinne), Tony Robinow (soudce Bonnard), Claude Préfontaine (otec Marie-Claude), Susan Glover (Rodova manželka), Robert Higden (majitel obchodu), David Francis (koroner), Terry Simpson (muž v baru #1), Ellen David (Lana), Sylvie Bourque (Marcelle Martin), Danièle Lorain (Colette Plamondonová), Jean-François Blanchard (René Juneau), Larry Day (Ross MacDonnell), Matt Holland (policista), Joris Jarsky (manžel Pauly), Steve Adams (Jorsky), Ariane Frédérique (žena v komunitě #1), Johanne McKay (žena v komunitě #2), Denis Trudel (Alphonse), Matthew Rothpan (Marc), Eva Portelance (Marie), Jamie Scavone (Leon), Tanya Trombetta (Émilie), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, 5.1 česky  

Titulky: žádné

Obraz: barevný  PAL DVD9 4:3

Bonus: trailer