Blesk – Město duchů

Vydavatelství Hollywood Classic Entertainment na pondělí 23. srpna 2010 za 59,- Kč na minulém obalu s logem deníku Blesk avizovalo jiný film, než se objevoval v původně známých plánech. I podle aktuální upoutávky v novinách nakonec vyjde Město duchů. Kde vládne strach, tam má největší hodnotu naděje.

V USA propuká finanční aféra a mladý „pojišťovací" agent Jimmy z New Yorku prchá před zákonem. Falešná společnost, pro kterou pracoval, je vyšetřována FBI poté, kdy se prokáže, že není schopna dodržet plnění škod po hurikánu.

 

Odlétá do Thajska, aby tam našel svého „obchodního" partnera a učitele Marvina a vyzvedl svůj podíl. Čeká ho však překvapení, s jakým nepočítal. Marvin se přesunul do Kambodži a plánuje ještě větší podvod ve spolupráci s místními klany.

 

Při jeho hledání se Jimmy setkává nejen s francouzským barmanem Emilem, ale také se Sophií, majitelem rikši Sokem, který se stane jedinou osobou, které může Jimmy věřit, všudypřítomnou ruskou mafií a restaurátory buddhistických památek.

 

Film, který Matt Dilon režíroval, podílel se na scénáři a zahrál si v něm hlavní roli.

 

Téměř 60 procent v zahraničí, u nás jen 45: Hvězdně obsazený film, kde se cimrmanovsky neustále střídá slibná fáze očekávání s fází zklamání. Nuda. Aspoň že je tam ta exotická Kambodža.

Zadní strana obálky 

Žánr: Krimi / Drama / Thriller

Země původu: USA

Rok vzniku: 2002

Délka: 112 minut

Původní název: City of Ghosts

Světová premiéra: 10. září 2002 – Kanada (Toronto International Film Festival)

Režie: Matt Dillon

Scénář: Matt Dillon, Barry Gifford

Produkce: Willi Bär, Michael Cerenzie, Olivier Granier, J. B. Meyer, Deepak Nayar, Nicholas Simon, Rony Yacov Marc Sferrazza

Hudba: Tyler Bates

Kamera: Jim Denault

Střih: Howard E. Smith

Kostýmy: Moji Sangi

Společnost: United Artists / Mainline Pictures-Productions / Banyan Tree / Kintop Pictures / Living Films

Natáčeno: Bangkok, Thajsko / Bokor Mountain and Hill Station, Kambodža / Kampot, Kampot Province, Kambodža / New York City, New York, USA / Phnom Chisor, Kambodža / Phnom Penh, Kambodža / Resther Street, Montréal, Québec, Kanada / Thajsko

Hrají: Matt Dillon (Jimmy), James Caan (Marvin), Natascha McElhone (Sophie), Gérard Depardieu (Emile), Kem Sereyvuth (Sok), Stellan Skarsgård (Kaspar), Rose Byrne (Sabrina), Shawn Andrews (Robbie), Chalee Sankhavesa (Sideth), Christopher Curry (Larry Luckman), Robert Campbell (Simon), Bernard Merklen (Gerard), Jack Shearer (agent FBI Burden), Kirk Fox (agent FBI Philips), Kyoza (Rocky), Abhijati ‚Meuk‘ Jusakul (Ming Chew), Gennady Fleyscher (Nevesky), Vladimir Yepifanov (Neveskyho hrdlořez), Jouni Johannes Anttones (Neveskyho hrdlořez), Rided Lardpanna (Heng), Michael Hayes (Harry), Pok Panhavicyetr (Dr. Bopha), Suon Bou Loto (muž v rudém obleku), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD5 16:9 (1,85:1)

Bonus: Biografie (Matt Dillon, James Caan, Natascha McElhone, Stellan Skarsgård, Gérard Depardieu), Fotogalerie, Trailer (2:12 anglicky), Vychází na DVD (trailery – Ring, Ring 2, Past)