North Video – Xena: Princezna bojovnice – 9. DVD – 1. série

North Video v úterý 26. května 2009 v ediční řadě Světový seriál vydává další pokračování příběhu Xena – Princezna bojovnice, za 49,- Kč vychází disk s pořadovým číslem 9.

Za časů dávných bohů, hrdinných náčelníků a králů, nepokojem zmítaná zem zrodila hrdinku. Byla to Xena, mocná princezna bojovnice, zocelená žárem četných bitev. Síla, vášeň a nebezpečí…

V daleké zemi vycházejícího slunce, v době dávných tradic a obyčejů, putuje odvážná princezna Xena starověkým světem, aby s věrnou přítelkyní Gabrielou po boku bojovala proti zlu a bezpráví. Díky dokonalému výcviku ovládá všechny druhy zbraní a není tedy nepřítel, kterému by se nedokázala směle postavit. Všude, kam přijde, ji její sláva předchází a postupně se tak jméno Xena stává nesmrtelnou legendou, ke které se upínají naděje chudých a utlačovaných. 

Xena: Princezna bojovnice je televizní seriál natočený na Novém Zélandu, produkovaný společností Pacific Renaissance Pictures společně s Universal Studios, která zařídila jeho distribuci. Xena se vysílala od roku 1995 do roku 2001. Seriál vznikl jako odnož seriálu Hercules: The Legendary Journeys a mnoho postav se objevilo jak v Herkulovi, tak i ve Xeně.

Celý seriál je vlastně historická fantasy, odehrávající se ve starověkém Řecku. Je však důležité upozornit, že není časově ohraničen, proto se v něm střetneme s různými orientálními, egyptskými i středověkými prvky. Seriál nám přibližuje dobrodružství udatné bojovnice jménem Xena, která bojuje s vlastní minulostí a snaží se napravovat své hříchy. Xenu během jejího putování doprovází Gabriela, mladá dívka, která se stane nejlepší přítelkyní právě Xeny. 

Alternativní obal 

DVD obsahuje 2 epizody:

21. Větší dobro (The Greater Good – 6. května 1996) – 42:31  

Salmoneus se dostal do problémů. Xena mu jde na pomoc, ale je vážně zraněna. Proto prosí Gabrielu, aby se oblékla do jejího brnění a předstírala, že je princezna bojovnice.  

Nebo také:

Salmoneus má potíže. Xena mu jde na pomoc a je zraněna otrávenou šipkou. Čím dál víc slabší prosí Gabrielu, aby se oblékla do jejího brnění a předstírala, že je Princezna bojovnice stále v pořádku… 

Režie: Gary Jones 

Scénář: Stephen L. Sears 

Produkce: Liz Friedman, Eric Gruendemann, Bernadette Joyce, Sam Raimi, Steven L. Sears, Chloe Smith, R. J. Stewart, Robert G. Tapert

Hudba: Joseph LoDuca

Kamera: Donald Duncan

Střih: Robert Field

Kostýmy: Ngila Dickson

Hrají: Lucy Lawless (Xena), Renee O’Connor (Gabriela), Timothy James Adam (Kalus), Jonathon Hendry (Ness), Natalya Humphrey (Photis), Peter McCauley (Talmadeus), David Mitchell (Gorney), Kenneth Prebble (stařec), Robert Trebor (Salmoneus / Lord Seltzer)

 

22. Callisto (Callisto – 13. května 1996) – 42:29

Než ji zničila Xenina armáda, žila Callisto ve vesnici Cirra. Ted’ se mstí za smrt své rodiny. Jezdí krajinou a vraždí nevinné vesničany. 

Nebo také:

Callisto, blonďatá bojovnice, která otrávila Xenu otrávenou šipkou, jezdí krajinou a vraždí nevinné vesničany v Xenině jméně. Kdysi žila ve vesnici jménem Cirra, dokud ji nezničila Xenina armáda. Teď se mstí za smrt své rodiny. Xena a Gabriela se poprvé potkávají s Joxerem, rádoby bojovníkem…

Režie: T. J. Scott  

Scénář: R. J. Stewart 

Produkce: Liz Friedman, Eric Gruendemann, Bernadette Joyce, Sam Raimi, Steven L. Sears, Chloe Smith, R. J. Stewart, Robert G. Tapert

Hudba: Joseph LoDuca

Kamera: Donald Duncan

Střih: Robert Field

Kostýmy: Ngila Dickson

Hrají: Lucy Lawless (Xena), Renee O’Connor (Gabriela), Ted Raimi (Joxer), Hudson Leick (Callisto), Patricia Donovan (stařena), Michael Hallows (vysoký vesničan), Ian Hughes (Melas), Kenneth McGregor (Akteon), Toby Mills (dlouhán), David Rare (Theodorus), Henry Vaeoso (tlustý bojovník)

Žánr: Akční / Dobrodružný / Fantasy / Komedie / Drama

Země původu: USA

Rok vzniku: 1995 – 2001

Původní název: Xena: Warrior Princess

Společnost: MCA Television / Renaissance Pictures / Studios USA Television / Universal TV

Natáčeno: Nový Zéland  

Zadní strana obalu 

Údaje o DVD:

Délka: 85 minut

Zvuk: Dolby Digital 2.0 česky , anglicky

Titulky: česky (vypínatelné u českého zvuku, napevno s anglickým zvukem)

Obraz: barevný PAL DVD5 4.3

Bonus: žádný