Blesk – Houbičky

Podle předchozí upoutávky vydavatelství Hollywood Classic Entertainment na pondělí 30. srpna 2010 za 59,- Kč s logem deníku Blesk chystá Houbičky. Rozšiř hranice svého vědomí. Připrav se na svou vlastní zkázu!

Kdo si chce zahrávat s halucinogenními lysohlávkami, musí počítat s tím, že i o malé, nevinně vypadající kloboučky hub se dá dost šeredně spálit. Jenže vysvětlujte něco takového americké omladině.

Několik amerických teenagerů dychtících po dobrodružství dorazí do Irska, aby zde pod dohledem zkušeného guru Jakea zakusili trip svého života. A jejich přání se jim také brzy vyplní. V euforii však přestanou dbát jeho varování a zkonzumují zvláště nebezpečný druh.

Nevyzpytatelné houbičky rozjedou hrůzné halucinace, v nichž přátele atakují děsivá monstra. Přichází i něco mnohem horšího. Něco, co lační po krvi a nebojí se vzít si ji i za cenu absolutního masakru. Ne každá cesta za zážitky vede do ráje a ne všude má cenu křičet o pomoc. Když krvavá řež skončí, je jasné, že několik kamarádů už se z toho výletu nikdy nevrátí….

Mykologové amatéři, třeste se, houbičky už si chystají výtrusnice.

Pod 50 procent: Místy originální, místy nuda, profláknutá pointa, herci, kterým smrt z plna hrdla přejete. Není to až takový průšvih, jak by se mohlo zdát.

Zadní strana obálky

Žánr: Horor

Země původu: Irsko / Velká Británie / Dánsko

Rok vzniku: 2006

Délka: 81 minut

Původní název: Shrooms

Světová premiéra: 10. února 2007 – Německo (European Film Market)

Režie: Paddy Breathnach

Scénář: Pearse Elliott

Produkce: Simon Channing-Williams, James Clayton, Gail Egan, Eva Juel Hammerich, Katie Holly, Eva Juel, Nina Lyng, Kim Magnusson, Paddy McDonald, Rebecca O’Flanagan, Duncan Reid, Robert Walpole

Hudba: Dario Marianelli

Kamera: Nanu Segal

Střih: Dermont Diskin

Kostýmy: Rosie Hackett

Společnost: Capitol Films / Ingenious Film Partners / Bórd Scannán na hÉireann / Nordisk Film A-S Film Production / Northern Ireland Film and Television Commission / Nepenthe Film / Treasure Entertainment / Potboiler Productions

Hrají: Lindsey Haun (Tara), Jack Huston (Jake), Max Kasch (Troy), Maya Hazen (Lisa), Alice Greczyn (Holly), Robert Hoffman (Bluto), Don Wycherley (Ernie), Sean McGinley (Bernie), Toby Sedgwick (černý bratr), André Pollack (pes), Jack Gleeson (osamělé dvoče), Mike Carbery (medik), Anna Tikhonova (mysteriozní žena 1), Goranna McDonald (mysteriozní žena 2), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD5 16:9 (podle imdb.com 2,35:1)

Bonus: upoutávka