DVD HIT – Pátá oběť

K očekávaným titulům InterSonicu z řady DVD HIT patří v ediční řadě Svět krimi s číslem 10 televizní film Pátá oběť za 59,- Kč. Uprchlý vězeň na cestě za pomstou smrti své dcery. Vyšlo v úterý 7. září 2010.

Protřelý zloděj Tyler Pierce je usvědčený a odsouzený bankovní lupič, který si ve vězení v poklidu odpykává trest za dvoumilionovou loupež.

Jenže pak je zavražděna jeho těhotná dcera Lisa. Stala se obětí vraha, který si vybírá mladé ženy a zabíjí je v odlehlých lesích. Psychopat, přezdívaný "Sweetwater Killer", uniká policii, která mu stále nemůže přijít na stopu.

Tyler se zapřísahal vraha najít a pomstít smrt dcery. Využije první příležitosti a uprchne, aby se pustil do nelítostného pátrání. To rozzuří zejména agenta FBI Gottfrieda, který ho před časem zatýkal. A tak, zatímco se Tyler pouští do pátrání po vrahovi, vydává se Gottfried po jeho stopách a je odhodlán dostat ho za každou cenu zpátky za mříže.

Tyler se dokáže vyhnout zadržení během Lisina pohřbu i v domě své manželky a pak se setká se svým bývalým komplicem Philem Lombardim, kterého požádá o pomoc. Ten sice odmítne, pomoc mu však za odměnu nabídne jeho milenka, prostitutka Naomi Cohen.

 

Zpočátku sice Tyler podezřívá Lisina přítele, ale brzy obrátí pozornost jinam. Naomi mu dá tip na seržanta Burneye, policajta, který pracuje pro mafii a díky němu získá přístup k policejním dokumentům. Bohužel všechny stopy, které Tyler postupně sleduje, se ukazují jako slepé. Přesto se mu povede zjistit, že všechny oběti byli rok před smrtí těhotné. Naomi odhalí spojitost vražd s místní nemocnicí, ale neví, že vrah je v její těsné blízkosti…

 

Pátrání navíc komplikuje Gottfried, který Tylera neúprosně sleduje a maří veškeré jeho snahy dostat se vrahovi na stopu. A pak se Naomi, která se do Tylera zamilovala, rozhodne riskovat vlastní život a vlákat vraha do pasti, v níž bude ona sama návnadou. Najdou vraha dřív, než Tylera zatknou a Naomi se stane další obětí?

Hodnoceno pod 50 procent: Tak takhle ne, takhle by to nešlo. Ani akční, ani horor, po mysteriích ani čuchu. A thriller taky ne. Thrill znamená vzrušení, a žádné se nekonalo. Obtloustlý Madsen tu běhá, vyšetřovatel je chytřejší než rádio, otřesná režie a hloupé dialogy.

Zadní strana obalu 

Žánr: Thriller / Horor / Akční / Mysteriozní

Země původu: USA

Rok vzniku: 2000

Délka: 87 minut

Původní název: Sacrifice

Světová premiéra: 26. dubna 2000 – Argentina

Režie: Mark L. Lester

Námět: Mitchell Smith (román)

Scénář: Randall Frakes

Produkce: Dana Dubovsky, Brian R. Etting, Mark L. Lester, Terese Linden Kohn, Gary A. Lowe, Jeff Sackman

Hudba: Stephen Edwards

Kamera: Robert Steadman

Střih: Christopher Roth

Kostýmy: Jana Stern

Společnost: American World Pictures / Lions Gate Films

Natáčeno: Mobile, Alabama, USA

Hrají: Michael Madsen (Tyler Pierce), Bokeem Woodbine (agent Gottfried), Jamie Luner (Naomi Cohenová), Diane Farr (Karen Yeagerová), Deborah Shelton (Margaret Sackettová), Michelle Lintel (agentka Hildebrandtová), Tony Abatemarco (Phil Lombardi), Joshua Leonard (Jason), Jordan Williams (Carl Sackett), Wallace Merck (seržant George Burney), Marco St. John (Dr. Hector Salcodo), Terrence Rosemore (Horatio), Gus Williams (Tomas Seguin), Jackie Roberts (Mimi Gouldová), Matt Webb (Rusty), Michelle White (Lisa Pierceová), Janice Fincher (Moira Mitchellová), Leslie Harter Zemeckis (policistka Mercedes Calderonová), Lonnie R. Smith (zloděj v modré masce), Natalie Tysdal (TV reportérka), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: žádné

Obraz: barevný PAL DVD9 4:3

Bonus: trailery