Intervideo – Chladné oči v plamenech

Ve středu 1. září 2010 máme za 49,- Kč v nabídce i další na DVD převedenou videokazetu od filmového portálu Intervideo, tentokrát jde o horor Chladné oči v plamenech.

V Severní Americe v malém kolonistickém městě se dopustí ctihodný katolík Will Smythe nevěry a polygamie. Puritáni z městečka ho chtějí oběsit. Nakonec jej však pouze i s několika následovníky vyženou z města. Zálesák Marion Dalton chce, aby šli do ztraceného údolí, kde však sídlí starobylé zlo, temný duch. Jeho žena je také členkou výpravy a podvádí ho s katolíkem Willem Smythem.

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD 

Skupina cestu podnikne a dorazí do údolí panenské přírody. Její členové se však začnou ztrácet a čím dál častěji se objevují tajemné přízraky. Čarodějnictví v údolí musí nakonec překazit šílená Leah, která zjistí, jak porazit útoky ducha.

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD 

Dle zahraničních zdrojů se jedná o dílo nezávislého filmaře, které v kinech propadlo a na širší uvedení na trh si muselo počkat od svého natočení do roku 1987, kdy se prostřednictvím společnosti Vestron Incorporated dostalo na VHS. Podle wikipedie DVD podoba byla dosud dostupná jen v Brazílii a Thajsku. Děj se odehrává kolem roku 1750 v době kolonizace Ameriky.

U nás 48% a jediný poměrně kritický komentář, na imdb.com 5,9 z 10 díky cca 230 hlasujícím, flixter.com dokonce 69%: Trochu to připomíná Blair Witch říznuté giallo žánrem. Slušný výsledek s tak nízkým rozpočtem, tolik strachu a hrůzy by člověk na první pohled nečekal, autoři se poučili z mnoha lidových pověstí a pověr. Kdo by to řekl, že Amerika může vypadat tak goticky. Neprávem přehlížený začátek fantasy žánru.

Zadní strana obalu 

Žánr: Horor / Western

Země původu: USA

Rok vzniku: 1983

Délka: 94 minut (1:24:40)

Původní název: Eyes of Fire: Crying Blue Sky

Světová premiéria: 21. října 1983 – USA

Režie: Avery Crounse

Scénář: Avery Crounse

Produkce: Chris Baldwin, Andrew Reichsman, Philip J. Spinelli

Hudba: Brad Fiedel

Kamera: Wade Hanks

Střih: Michael Barnard

Kostýmy: Bernadette O’Brien

Společnost: Elysian Pictures

Natáčeno: Missouri, USA

Hrají: Dennis Lipscomb (Will Smythe), Guy Boyd (Marion Daltonová), Rebecca Stanley (Eloise Daltonová), Sally Klein (Fanny Daltonová – vypravěč), Karlene Crockett (Leah, královna lesa), Fran Ryan (Calvinova žena), Rob Paulsen (Jewell Buchanan), Kerry Sherman (Margaret Buchananová), Caitlin Baldwin (dítě Cathleen Buchananová), Erin Buchanan (Meg), Will Hare (Calvin), Ivy Bethune (Rachel), Mike Genovese (vyšetřovatel), Bret Pearson (Luther), Rose Preston (indiánka), Mitch Rogers (Shawnee), Lenard Petit (Francouz), Bruce Solow (občan města), Russell James Young Jr. (čaroděj), a další

Menu DVD 

Údaje o DVD:

Zvuk: MPEG 2.0 česky

Titulky: žádné

Obraz: barevný PAL DVD5 4:3 (podle imdb.com 2,35:1)

Bonus: Portál Intervideo