Filmag zábava – Raději zemřít

Filmag nás v ediční řadě Zábava v pátek 10. září 2010 přesune z historie carského Ruska do doby poněkud novější a dynamičtější, vychází akční film Raději zemřít za 45,- Kč. Teroristická síť odkrývá své kruté praktiky. Není to jen kšeft, je to vendetta!

Akční pecka odkrývá žhavé téma současnosti – praktiky a drsný výcvik uvnitř teroristické organizace. Stopy teroristů, kteří vyvraždili rodinu vysoce postaveného diplomata, vedou do jejich výcvikového tábora. Úkryt je ale bezpečný jen zdánlivě, protože seržant Burns a jeho muži jdou do nebezpečné akce s odhodláním raději zemřít, než snášet potupu zajetí.

Pecka má zahraničních 45 a domácích 63 procent: Klasický klišovitý akční film osmdesátých let. My jsme ti dobří, všichni ostatní (co nemluví anglicky) jsou zlí a zaslouží si umřít. Sice se má jednat o fiktivní zemi a události, ale všechno je to americky šovinisticky průhledné.

Zadní strana obalu 

Žánr: Akční / Drama

Země původu: USA

Rok vzniku: 1987

Délka: 91 minut

Původní název: Death Before Dishonor

Světová premiéra: 20. února 1987 – USA

Režie: Terry Leonard

Scénář: John Gatliff

Produkce: Frank Capra Jr., Lawrence Kubik

Hudba: Brian May

Kamera: Don Burgess

Střih: Steve Mirkovich

Kostýmy: Rochelle Zaltzam

Společnost: Balcor Film Investors / Bima / MPI

Hrají: Fred Dryer (seržant Burns), Joseph „Joey" Gian (seržant Manuel Ramirez), Sasha Mitchell (Ruggieri), Peter Parros (James), Brian Keith (plukovník Halloran), Paul Winfield (velvyslanec), Joanna Pacula (Elli), Rockne Tarkington (Jihad), Dan Chodos (Amin), Mohammed Bakri (Gavril), Chaim Girafi (Zabib), Tuvia Tavi (Elias), Yossi Ashdot (Hamed), Yossi Werzansky (atašé), Katya Bishoff (dcera), Rassan Tanus (arabský chlapec), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL 4:3 (1,33:1, podle imdb.com 1,85:1)

Bonus: ?