Amercom – Stíhači v boji 8 – Letecké souboje – Smrt japonské flotily

Vydavatelství Amercom v ediční řadu Stíhači v boji – Letecké souboje ve středu 8. září 2010 pokračuje dalším diskem s názvem Smrt japonské flotily za 69,- Kč. Jedná se o další díl seriálu Dogfights, který před nedávnem vysílala Česká televize. 

Dokumentární seriál Stíhači v boji (originál Dogfights) přibližuje pomocí nejmodernější počítačové grafiky slavné letecké bitvy minulosti. Věrné animace, jež tvoří až čtvrtinu každého dílu, umožňují divákům zažít spolu s piloty bojové situace v tvář nepříteli. Ke strhující atmosféře přispívají i autentická svědectví účastníků a vzácné archivní záznamy a fotografie.

Ocitnete se uprostřed letecké a námořní bitvy mezi největší japonskou válečnou lodí Jamato a hrstkou drobných plavidel americké 7. flotily, jejichž jediným úkolem měla být jen podpora pozemních sil a protiponorkové hlídkování… 

 

Nejmocnější flotila japonského námořnictva útočí. Její mohutná děla jsou připravena rozstřílet spojeneckou obranu. Jediné, co stojí drtivému vítězství nepřítele v cestě, je hrstka letadel a skupina malých amerických lodí, které se říkalo „malé plechovky“. Postavily se proti ohromné japonské armádě, v jejímž čele plul Jamato, největší bitevní loď druhé světové války.

 

24. říjen 1944. Stíhačky a bombardéry z letadlových lodí americké 3. flotily musejí splnit životně důležitý úkol: Najít a zničit japonský střední svaz, nejsilnější uskupení císařského loďstva. Musejí Střední svaz zastavit. Tato mohutná armáda dostala totiž z Tokia rozkazy zlikvidovat děly z moře spojenecké pozemní síly, které se čerstvě vylodily na Filipínách.

Žánr: Dokument / Historický / Válečný

Délka: 45 minut 

Původní název: Dogfights – Death of the Japanese Navy

Rok vzniku: 2006

Režie: Robert Kirk

Scénář: Arthur Drooker, Doug Miller 

Produkce: Tony Alunni, Cynthia Harrison, Jason McKinley, Brooks Wachtel 

Hudba: Randy Jones

Společnost: Digital Ranch / History Chanel

Hrají: Phil Crowley (vypravěč) 

 

Údaje o DVD neznámé:

Zvuk: 

Titulky: 

Obraz: 

Bonus: