DVD edice – Nebezpečná rychlost

Ne, ne, ne. Pokud vidíte známý název, nepropadejte panice. DVD edice opět použila fintu na diváky a v seznamu plánovaných titulů s neznámým datem vydání přidělila název Nebezpečná rychlost zcela jinému filmu, který bude ke koupi za 49,- Kč. Divoká jízda autobusu uprostřed pouštní dálnice napadená partou ozbrojených motorkářů. Vyšlo v pondělí 25. října 2010.

V dálkovém autobuse jede na Štědrý den deset pasažérů napříč Texasem. Většina z nich jede domů za rodinou a přáteli. Někdo jede hledat novou práci. Jeden z nich je armádní dezertér, který se ukrývá před vojenskou policií.

 

Když jede autobus po pouštní dálnici, potká se se skupinkou motorkářů a jednoho z nich srazí. Když mu jdou pasažéři poskytnout první pomoc, začne po nich střílet. Vyděšení cestující se semknou a motorkáře zabijí. Ostatní z gangu to vidí a začnou autobus pronásledovat.

 

Následuje nemilosrdná honička plná střelby. Motorkářům se podaří donutit autobus sjet z dálnice. Ten zaparkuje na odlehlém a opuštěném vrakovišti. Cestující už tuší, že jejich šance proti ozbrojeným agresorům jsou minimální, ale záhy pochopí, že nejlepší obranou je útok.

 

Hodnocení průměrné: Než budete sledovat, strčte hlavu na čas do mrazáku, aby vám to při sledování moc nemyslelo. Moralitka na téma „smím zabíjet, abych přežil" se zrovna dvakrát nepovedla.

Žánr: Thriller

Země původu: USA

Rok vzniku: 2010

Délka: 90 minut

Původní název: Exit Speed

Světová premiéra: 26. srpna 2008 – USA

Kinopremiéra v ČR: 7. července 2009 – (Karlovy Vary International Film Festival)

Režie: Scott Ziehl

Scénář: Michael Stokes

Produkce: Annie Biggs, Sally Helppie, Kathleen Helppie-Shipley, Michael Stokes

Hudba: Doug Besterman

Kamera: Thomas L. Callaway

Střih: Marshall Harvey

Kostýmy: Janet Lucas Lawler

Společnost: Sabbatical Pictures

Natáčeno: Dallas, Texas, USA

Hrají: Desmond Harrington (Sam Cutter), Lea Thompson (Maudie McMinnová), Julie Mond (desátník Merideth Coleová), Alice Greczyn (Annabel Drakeová), Fred Ward (seržant Archibald "Archie" Sparks), Gregory Jbara (trenér Jerry Yarbro), David Rees Snell (Danny Gunn), Kelli Dawn Hancock (Desiree), Nick Sowell (Duke), Everett Sifuentes (pan Ramon Emancio Eladio Vargas), Wally White (Walter Lindley), Danielle Beacham (Joey Ryan), Asante Jones (šerif Tom Jasper), Roy Samuelson (Vic Towbridge), Denise Lee (Louella Burtonová), Jennifer Sipes (cyklistka Rachel), Jonny Cruz (Eric), Julia Smathers (pokladní v obchodě Polly), Marin Rose (Gracie McMinnová), Samantha Smathers (Emma McMinnová), Jayne Royall (slečna Dorothy), Kelli LaSalle (visící žena), Jason Hammond (zavřený turista), Eric Whitney (M.P.), a další

Údaje o DVD neznámé:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky:

Obraz: barevný

Bonus: