DVD edice – Spiklenci

Další titul DVD edice s neznámým konkrétním datem vydání na měsíc říjen zastupuje rancouzskou kinematografii – Spiklenci, snad za 49,- Kč. Nespoutaná divoká láska s tragickým a tajemným koncem. Vyšlo v úterý 26. října 2010.

Vincent a Rebeca jsou dva mladí lidé, kteří se potkali v internetové kavárně. Na první pohled se do sebe zamilují a tráví spolu veškerý čas.

 

 

Tato idyla ale končí o pár měsíců později, kdy je Vincentovo tělo nalezeno v řece a Rebeca je nezvěstná. Případu se ujímá inspektor Hervé Cagan a jeho kolegyně Karine Manginová.

 

Ti začínají pomocí internetové sítě rozkrývat neuvěřitelný příběh mladého páru. Během vyšetřování přijde šokující zjištění – Vincent prodával své vlastní tělo.

 

Hodnocení na 70 procentech: Oddechová francouzská kriminálka.

Žánr: Krimi

Země původu: Francie

Rok vzniku: 2009

Délka: 95 minut

Původní název: Complices

Světová premiéra: 9. srpna 2009 – Švýcarsko (Locarno Film Festival)

Režie: Frédéric Mermoud

Scénář: Pascal Arnold, Frédéric Mermoud

Produkce: Robert Boner, Damien Couvreur, Tonie Marshall

Hudba: Grégoire Hetzel

Kamera: Thomas Hardmeier

Střih: Sarah Anderson

Společnost: Tabo Tabo Films / Saga-Productions / France 3 Cinéma / Rhône-Alpes Cinéma / Télévision Suisse-Romande / Région Rhône-Alpes / Centre National de la Cinématographie / Canal+ / France 3 / CinéCinéma / Office Fédéral de la Culture

Natáčeno: Lyon, Rhône, Rhône-Alpes, Francie

Hrají: Gilbert Melki (Hervé Cagan), Emmanuelle Devos (inspektor Karine Manginová), Cyril Descours (Vincent Bouvier), Nina Meurisse (Rebecca Lagandreová), Joana Preiss (Esther, matka Rebeccy), Jeremy Azencott (Nicolas Bianchini), Jérémy Kapone (Thomas), Marc Rioufol (Jean-Paul Tardieu), Yeelem Jappain (Belen), Eric Laugérias (Yves Cagan), Serge Lariviere (starší muž v hotelu), Anne Loiret (advokátka), Frédéric Epaud (obchodník v hotelu), Valérie Lang (Laurence), Jean-Pierre Sanchez (Karim), Clara Ponsot (Lola), Olivier Guéritée (Mikaël), a další

Údaje o DVD neznámé:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 francouzsky, česky

Titulky:

Obraz: barevný (podle imdb.com 1,85:1)

Bonus: